2018. június 25. - Vilmos

Donnarumma dollárjai

2017. június 20. Szerző: Szele Tamás
Így sem járt még futballista ezen a világon. A szurkolói úgy megharagudtak rá, hogy elhalmozták pénzzel, épp csak bele nem fulladt. Le is kellett állítani a mérkőzést, míg eltakarították a temérdek dollárbankjegyet. Persze, csak játékpénzről volt szó – de mi haragította meg ennyire a drukkereket?

 

Az a helyzet, hogy Gianluigi Donnarumma, az AC Milan 18 éves kapusa nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését a klubbal. A négyszeres olasz válogatott Donnarumma másfél éve robbant be, amikor 2015 októberében nemcsak bemutatkozott a milánóiaknál, hanem azóta is ő védi kapujukat.

A kapus döntésén sokan kiakadtak, a klub egyik legendája, Enrico Albertosi úgy véli, elárulta őket Donnarumma. Szerinte még nem is bizonyított igazán, máshol nem is valószínű, hogy első számú kapus lehet.

Az ESPN úgy értesült, hogy Donnarumma szeretett volna hosszabbítani, de végül ügynöke, Mino Raiola hatására visszalépett. Állítólag Raiola 40 millió eurós kivásárlási záradékot akart a szerződéshez, míg a Milan ennél jóval többet, körülbelül 100 milliósat. Valószínűleg ezen mehetett el az üzlet.

Mármost, ami rafinált – vagy nem is olyan rafinált – üzlet a játékospiacon, az bizony botrány a lelátókon. Hiszen Gianluigi Donnarumma labdarúgó pályafutását a Milan utánpótlás-akadémiáján kezdte, saját nevelésű játékos. A 2014-15-ös szezon nagy részét a labdarúgócsapat második csapatában töltötte. 2015 februárja óta már nyolcszor ült a kispadon, tétmérkőzésen. A 2015–16-os idényben mutatkozott be a Serie A-ban, a 9. fordulóban, nem mondható befutott sztárnak, maximum nagy ígéretnek. És  ő akar ilyen fiatalon nagy pénzekért elmenni? 

Ezen háborodtak fel a Milan szurkolói, de annyira, hogy dühükben az U21-es Európa-bajnokság Dánia–Olaszország-meccsén hamis dollárokat szórtak a kapusra. Amíg megtisztították a kaput a pályamunkások, a játék is állt. Ami még hagyján: hiszen legfeljebb kinevették egy kicsit a fiatal, ám annál anyagiasabb kapust. 

Meg elnevezték Dollarummának.

Hanem az ügy kapcsán megszólalt Mino Raiola, Donnarumma ügynöke is, aki azt mondja, maga a pénzszórás is erőszak volt, sőt a játékos családját is megfenyegették, méghozzá életveszélyesen – a történtek után nincs visszaút a Milanba.

Hát, a fenyegetésre nincs bizonyíték – de ha a pénzhajigálás döntött, úgy Donanrumma az első játékos, akit a közönség vásárolt ki a csapatából.

Ráadásul hamis pénzzel.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook