2018. szeptember 19. - Vilhelmina

Döntőben a magyarok

2018. június 23. Szerző: Rózsa Misi
Magyarország felnőtt férfi vízilabda válogatottja beverekedte magát a Világliga játékok során a legjobb négy közé. Itt az amerikaiakat meglepetésre kiverő Japán ellen szállhattak a fiúk vízbe.

 

Természetesen elvárható volt, hogy a magyar csapat győztesen hagyja majd el a medencét az ellen a Japán ellen, akit a csoportkörben nagyon simán el tudtunk már intézni egyszer. Az első negyedben el is indult minden úgy, ahogy annak indulnia kell. Ezt a negyedet 2-1-re megnyertük. De aztán jött a második negyed, ami a szívbajt hozta a szurkolókra, mert itt Japán 4-0-ra nyerni tudott ellenünk. Már kezdtünk megijedni, hogy itt baj lehet. Akkor jött a harmadik negyed, amit 7-3-ra hozni tudtunk, majd az utolsó negyedet is megnyertük 2-1-re így a végén 11-9-re hoztuk a kötelezőt. 

A másik ágon Montenegró legyőzte 10-8-ra Spanyolország csapatát, így ők lesznek a döntőben az ellenfeleink, míg a bronz mérkőzést Spanyolország vívhatja meg Japán ellen és jó eséllyel a spanyoloké lesz a bronz. Bízunk abban, hogy a magyar csapat képes lesz a végén egy nagy bravúrra és így a legfényesebb éremnek örülhetünk majd. 

Ausztrália közben 15-11-re megverte Kazahsztánt. Horvátország pedig 10-7-re tudta legyőzni az USA legjobbjait. Ez azt jelenti, hogy az 5 hely megszerzéséért Ausztrália fog megmérkőzni Horvátország ellen, míg a 7. helyért Az USA küzdhet egy utolsót majd, Kazahsztán ellen.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Bényei csapolt sörrel és lepcsákkal

2018-ban már második alkalmához ért a Colopast jótékonysági futóverseny, amely ezúttal a versennyel az Egyenlő Esélyért Egyesületet támogatta. A cég, a teljesen nevezésből befolyó díj összegét ajánlotta fel az egyesület anyagi támogatására. Mivel a versenyen jóval több mint 300 induló volt, elég szép összeget sikerült ebből összegyűjteni és a nemes cél érdekére fordítani. Az indulók mellett többen vettek támogatói jegyeket is, amik szintén az egyesületet segítették.

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook