2019. január 19. - Márió, Sára

Drukkoljunk...

2018. január 29. Szerző: Szele Tamás
Drukkoljunk bizony, sporttársak, de most nem egy győzelemért vagy egy mérkőzés eredményéért: most alaposabb, fontosabb drukkolni valónk van, egy fiatal labdarúgó, Duhaj Ádám életéért szurkoljon, imádkozzon hite és meggyőződése szerint aki és ahogy csak tud – mert bizony nagy a baj. Kilencszer kellett tegnap újjáéleszteni – és nem tudni még, miért.

 

Legyünk rövidek, pontosak: a tgenapi, Kakucs ellen játszott felkészülési meccsen Duhaj Ádám, a Dabas FC U19-es csapatának 16 éves focistája bombagólt lőtt, majd percekkel később cserét kért, és összeesett. A fiatal játékost a helyszínen hatszor, a mentőben pedig háromszor élesztették újra. Jelenleg mesterséges altatásban van. A történtekről idézzük a korábbi kiváló NB I-es támadó, a Szolnoki MÁV-ot, a Kaposvárt és a Békéscsabát is megjáró többszörös gólkirály, Farkas Krisztián szavait, aki szemtanúja volt az eseményeknek, és a Caféblognak nyilatkozott.

http://fociakobon.cafeblog.hu/2018/01/26/csapatmunkaval-es-tobbszori-ujraelesztessel-mentettek-meg-a-palya-szelen-osszeeso-16-eves-duhaj-adamot/

„Két perc volt hátra, amikor Ádám jelezte, lemenne a pályáról, és egy perc múlva le is jött, mert a cipője nyomta a lábát. Lesétált az oldalvonalnál, hogy odajön hozzám, a kispadhoz, de nem jutott el odáig… Az oldalvonal mellett tartózkodók állítják, a kapu mögött még kinyújtózott, mintha szúrna a szíve, aztán összeesett. Rohantunk, sprinteltünk, mert láttuk, hogy nagy a baj. Szerencsére öt perc múlva megérkezett egy mentős, aki szabadságon, de a közelben tartózkodott, és átvette tőlünk a fiút. Amíg a mentő kiérkezett, legalább hatszor élesztettük újra Ádámot, amikor nem volt légzése, nem volt pulzusa. Húsz perc múlva jött a segítség, és még ők is dolgoztak vele legalább másfél órát a helyszínen és az autóban. Nem tagadom, mindvégig attól tartottam, egyszer csak kiszállnak a mentősök, és azt mondják, hogy eddig tudtak küzdeni Ádám életéért… Ő a legtehetségesebb játékosunk, akivel a mentő úgy ért fel Budapestre, hogy stabil az állapota. Állítólag a kocsiban is háromszor kellett újraéleszteni, de magától lélegzett, úgy adták át, a többi már Ádámon, meg a Jóistenen múlik. Nagyon reméljük, hogy túléli, és nem lesz maradandó agykárosodása. Nem volt előjele ennek az egésznek, mert bár körülbelül két hete volt egy kis megfázása, ugyanúgy készült, edzett, mint máskor. Jelenleg a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán ápolják, mesterséges kómában tartják még jó néhány napig.”

A rosszullét okáról semmit sem tudunk – Duhaj Ádám családja természetesen a beteg mellett van, és a mentősök is azt mondták Ádám édesanyjának és édesapjának, hogy a helyszíni újjáélesztések menthették meg a helyzetet, mert ha ezek nem lettek volna, most nem is lehetne kit kezelni...

Nem tudjuk, mi okozza ezeket a rosszulléteket, most nem is dolgunk kideríteni. Most az a dolgunk, hogy drukkoljunk, imádkozzunk egy fiatal, ígéretes játékos, egy még serdülő srác életéért.

Mielőbbi teljes gyógyulást, Ádám!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook