2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Dzsudzsák ára

2018. augusztus 19. Szerző: Rózsa Misi
Vitathatatlan, hogy Dzsudzsák Balázs jelenkorunk legelismertebb, talán legjobb aktív magyar játékosa. Bár fénye kezd elég alaposan kopni, még ma is kimagaslik a nem túl magas hazai mezőnyből. Fényesebben indult ez a pálya, mint ami lett belőle.

 

1986-ban született Debrecenben, de Nyírlugoson élt a családjával. Itt is kezdett focizni a Nyírlugos FC-ben 14 évesen. Hamar kiderült róla, hogy hatalmas tehetség, így átkerült a Debreceni Olasz Focisuli csapatába. 18 évesen már a Debreceni VSC játékosa volt. 48 mérkőzésen lépett fel az NB I-ben és itt figyeltek fel tehetségére nyugatról játékos megfigyelők. 22 éves korában meghívást kapott a PSV Eindhoven csapatától, amit el is fogadott. Itt lett belőle igazi sztár, hiszen nagyon hamar, a holland csapat meghatározó játékosa lett. 114 mérkőzésen lépett pályára és 44 gólt szerzett. Komolyabb európai csapatok is elkezdtek érdeklődni iránta és lehetősége lett volna egy igazi nagy csapathoz igazolni, de ő nem a nagyobb kihívást választotta, hanem a nagyobb jövedelem lehetőségét, amit az Anzsi Mahacskala kínált számára, így a három éves holland szereplés után, az orosz bajnokságba került át. Itt már nem tudott jelentősebbet alkotni, 8 mérkőzés, 0 gól. Meg is vált tőle a csapat, így került át a Dinamo Moszkvához. 3 év alatt 89 mérkőzés, 13 gól volt a mérlege. Amikor az egyesület nehéz anyagi helyzetbe került, Dzsudzsák tovább lépett a török Bursasporhoz. A nagyon jól sikerült magyar EB szereplés, ahol Dzsudzsák is jelentőset alkotott, ismét ráirányította komolyabb egyesületek figyelmét is. Mehetett volna Németországba a Herthába játszani Dárdai Pál csapatához vagy a Schalke 04 csapatához, de Balázs megint inkább a komolyabb anyagiakat ígérő lehetőséget választotta, így került az arab emírség csapatába az al-Vahdába. Jelenleg szabadon igazolható. De ma már érdemi nemzetközi érdeklődés nagyobb csapatoknál nincsen iránta. Meg volt benne a lehetőség, hogy komoly játékossá nője ki magát, ha a jobb anyagi ajánlatok helyett egykor a komolyabb kihívásokat választotta volna.

Sokáig úgy festett, hogy a török bajnokságban fogja folytatni pályafutását. De hirtelen úgy döntött, hogy szíve szerint hazajönne játszani. Ebben jelentős szerepe lehetett annak is, hogy a Mol Vidi ahova menni akarna, ki tudta verekedni magának, hogy továbbjut a nemzetközi kupák selejtezőjéből, most már csak az a kérdés, hogy a BL-ben, vagy az EL-ben juthatnak szerephez.

Mindenkit megdöbbentett, amikor kiderült, hogy Dzsudzsák Balázs, havi 48 millióért vállalná, hogy a MOL Vidi csapatához szerződjön. Ez az összeg az ő eddigi külföldi kereseteinek fele része ugyan, de Magyarországon csillagászati összegnek mondható, hiszen a legjobban kereső magyar játékos, Juhász Roland a Videotonban, havi 8 millió forintért focizik. Nehéz elhinni, hogy ezt a csillagászati összeget hajlandó lesz kifizetni érte a MOL Vidi, de ki sem zárhatjuk, hiszen a klub a hírekre nem reagál, nem nyilatkozik, nem zárkózik tehát el a lehetőségétől, nyilván komoly szinten folynak most a tárgyalások az egyesület és Dzsudzsákék között. És bár a nemzetközi mezőnyben, amit kér az egy alacsony árnak mondható, de Magyarországon olyan összeg, aminek elfogadására eddig még sehol nem volt példa.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook