2018. június 23. - Zoltán

Eddig minden rendben

2017. július 19. Szerző: Rózsa Misi
Hát persze, hogy azért az itt nem lehetett kérdés, hogy Franciaország nem az a csapat, aki megállíthatja a magyar lányokat, de arra is alkalmatlan, hogy akár a legkisebb mértékben lassítani tudja őket.

 

Ezért a jelentős arányú győzelem sem nevezhető meglepetésnek ellenük, de, hogy ezt ilyen könnyedén, ilyen elegánsan oldják meg lányaink, az rendben volt és öröm volt látni.

Nem volt itt semmi puhatolózás, óvatos kezdés. Az első negyedet már 7-0-ra hoztuk és megmutattuk a játék minden szépségét A második negyedben is vágtunk nekik egy laza 7-est, amire ők 2 góllal tudtak szerényen válaszolni. A harmadik negyed volt a legszorosabb, hiszen ezt 6-3-ra nyertük. Az utolsó negyed vége 4-0 lett nekünk, így nagyon könnyen, érdemi ellenállás nélkül 24-5-re nyertünk.

Csoportunk másik mérkőzésén a hollandok a japánok ellen, már az első negyedben hozzánk hasonló fölényt mutattak be és 7-0-ra meg is nyerték azt. A második negyedben annyira kiengedtek, hogy azt kisebb meglepetésre a japánok nyerték meg 5-3-ra.  A hollandok újra komolyan véve a mérkőzést a harmadik harmadot már 5-2-re, a negyedeiket 5-1-re nyerve végül fölényes 20-8-al mentek tovább.

Az utolsó körben itt a csoportok harcában, Magyarország ellenfele Hollandia lesz, míg a Franciák Japán ellen meccselhetnek.

Közben az A csoportban Olaszország a brazilok ellen szállt medencébe és a papírformának megfelelően 18-4-re le is győzték a soros ellenfelet.

Kanada ellenfele Kína volt és nagyon-nagyon szoros és érdekes mérkőzést játszottak egymás ellen, ami végül a kanadaiak nyertek meg 9-8-ra.

A B csoportban az USA a spanyolokat már nem tudta olyan szinten agyagba döngölni, mint előző ellenfelét, de nagyon magabiztos, egyértelmű fölény mellett, simának mondható 12-8-as győzelmet értek el.

Új-Zéland egy igen szoros mérkőzésen győzte le 8-6 arányban Dél-Afrikát és ott van ezzel a harmadik helyen.

A D csoportban kisebb meglepetésre, Ausztrália le tudta győzni 8-5-re az oroszokat és nagyot lépett megint előre a továbbjutás érdekében ezzel.

A görögök éltek azzal, hogy egyértelműen klasszisokkal jobbak, mint kazah ellenfeleik, és sima 19-5-ös győzelmet értek el ellenük.

Jelenleg a csoport elsők: Olaszország, USA, Magyarország, Ausztrália.

Ahogy megszokhattuk, úgy egy nap pihenőt kapnak most a lányok és utána 20.-án jöhetnek a csoportkörök utolsó mérkőzései.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook