2019. január 16. - Gusztáv

Az edző feltámadása

2018. május 9. Szerző: Szele Tamás
Hölgyeim, uraim, jó hírem van, jól drukkoltunk: Sir Alex Ferguson szépen gyógyul, hála nem pusztán a mi szurkolásunknak, de az avatott kezekkel és időben végrehajtott műtétnek is. Sőt, agyi károsodást sem szenvedett el, teljesen magánál van – természetesen első szavaival azonnal a fociról kérdezett, nem is ő volna, ha nem így tesz.

 

Alig tért magához a műtét – és a korábbi mesterséges kóma – után, az első szavai ezek voltak: „Hogy ment a Doncasternek?” Ezt kérdezte a harmadosztályban edzősködő fiától, Darrentől a 76 éves szakember a Salford Királyi Kórházban.  És utána sem hagyta abba: amikor közölték vele, hogy sajnos nem lehet ott a szombati Manchester United–Chelsea FA-Kupa döntőjén, azonnal azt kérdezte, hogy „mi a helyzet Kijevvel”– utalva a május 26-án esedékes Bajnokok Ligája-fináléra.

A bennfentes szerint elsősorban Cristiano Ronaldo miatt szeretne ott lenni a BL-döntőn, de most első az egészsége.

„Sir Alex apafigura Cristiano Ronaldo számára. Viszont most nyugalomra és sok pihenésre van szüksége. Be kell tartania az orvosok utasításait.” - írja a Sun.

Sir Alex Fergusonon szombaton hajtottak végre életmentő műtétet, miután agyvérzést kapott. Egy angol neurológus szerint a beavatkozásra azért volt szükség, mert anélkül ilyen esetekben a kialakult vérrög roncsolhatja a szöveteket, és így hosszabb távú szövődmények és maradandó agykárosodás is kialakulhatott volna.

De nem úgy tűnik: nincs itt semmiféle károsodás, szövődmény, Sir Alex most is labdával kel, labdával fekszik, és szerintem a kómában labdával is álmodott.

Innen csak egyet kívánhat minden valódi sportbarát: mielőbbi teljes felgyógyulást az edzőlegendának.

Hajrá, Sir Alex!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook