2019. március 25. - Irén, Írisz

Az égi-légi akrobata

2017. január 15. Szerző: Szele Tamás
A siklóernyőzés leglátványosabb, és egyben a legnagyobb szakmai tudást igénylő változata, az „akro”, az akrobatikus elemekkel megtűzdelt repülés, amelyben évek óta rendeznek világversenyeket.

 

 

A legjobbak legjobbjai között egyetlen magyar hölgyként indul már évek óta Grilmayer Alexandra is, aki a férfiakat is megelőzve, egymás után négyszer bizonyult a legjobbnak.

- Egy szezonban több versenyt rendeznek, más-más helyszíneken. Pontozzák a kreativitást, a látványt, az egyes elemek kivitelezését. Pörgünk-forgunk, bukfencezünk a levegőben... Persze első a biztonság. Ezeken a világ-kupa futamokon indulók között már mindenki a profi kategóriába tartozik. Aztán év végén az összesített pontszámok alapján hirdetnek győztest. Négyszer lettem a legjobb, ami talán tovább növelte a magyar sportrepülés egyénként is jó hírét a világban. Szerettem volna indúlni a dubai Légi Világjátékon is, csak közben egy kis lurkóval bővült a család. A versenyzést így abbahagytam, de pontozó bíróként ott vagyok sportágam versenyein.

 Forrás: -eljé-

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook