2019. január 16. - Gusztáv

Egri csillagok

2017. október 10. Szerző: Szele tamás
Egerről mindig a dicsőség jut eszünkbe, vertek ott már hatalmas túlerőt is a mi vitézeink, de azok csak törökök voltak, nem a világ. 2017-ig kellett várni, hogy a mi egri csillagaink az egész világot meglepjék ebben a gyönyörű, történelmi városban: a magyar shotokan karatésok húsz aranyérmet nyertek a mostani, ott rendezett világbajnokságon!

 

Vegyük csak elő a pontos adatokat.

A felnőtteknél négy, míg összességében 20 aranyérmet szereztek a magyar versenyzők az Egerben rendezett 25. SKDUN shotokan karate-világbajnokságon.

A szervezők tájékoztatása szerint a felnőtteknél Kiss Maja, Hajnalné Schneider Zsuzsanna, Kiss Balázs és Kiss Zoltán végzett az élen. A négy arany mellett tíz ezüst- és 20 bronzérmet gyűjtött a magyar csapat, s ezzel az ötödik lett a nemzetek rangsorában.
Az ifjúsági korosztályban 16 arany-, 15 ezüst- és 33 bronzérem volt a magyar termés, aminél csak a románok voltak eredményesebbek.
A román válogatott nem csupán a korosztályos versenyeken remekelt, ugyanis a felnőtteknél is a legjobbak (40 arany, 29 ezüst, 50 bronz) voltak.

Lehet, hogy nem mi voltunk a legeslegjobbak, de kicsit sincs okunk szégyenkezni az elért eredmény miatt: bolond is lenne, aki húsz, nem kevesebb, mint húsz aranyérem után az orrát lógatja, csak, mert másoknak valamivel több jött össze.

Lesz még nekünk is több, legyünk büszkék a mi sportolóinkra, hoznak ők még sokkal több aranyat is nekünk – azért gondoljunk bele, a három versenynapon 26 ország 936 versenyzője lépett szőnyegre a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Ekkora mezőnyben ez gyönyörű végkifejlet.

A török csapat eredményeiről nincs tudomásunk...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook