2018. október 20. - Vendel

Egy ezüst lett a vége

2017. október 30. Szerző: Rózsa Misi
Bernáth Attila esetében, bármennyire is tudjuk, hogy nagy tehetség ez a srác, bármennyire is tudtuk, hogy nagyon akarja a sikert, azt se igazán hittük el, hogy sikerülhet neki az orosz ellenfelét legyőzve, eljutni a döntőbe.

 

Ha az orosztól kikap és „csak” bronzéremmel tér haza a tornáról, már amiatt is nagyon büszke lehetne magára és nagyon szép sikert ért volna el, és azzal is ő lett volna a magyar csapat legsikeresebb versenyzője.

De 49 kg-ban Bernáth abszolút szép bunyóval alaposan felborítva a papírt, beverekedte magát a döntőbe, az orosz legyőzése által. Itt a döntőben a szintén nagyon rutinos és ravasz harcos hírében álló grúz Sakhil Alakhvergyiev lett az ellenfele. Ez a grúz, két évvel ezelőtt a junior EB-n ezüstérmet szerzett, majd tavaly az IFI EB-n is sikerült elhoznia az aranyat a tornáról. Rengeteg mérkőzés van már a háta mögött ifiként is és kifejezetten az okos ökölvívók közé sorolható.

Bernáth taktikája az volt, hogy nem fogja hagyni ellenfelét kezdeményezni, ő megy majd végig előre és folyamatos védekezésre kényszerítésből igyekszik előnyt kovácsolni magának. Nagyon bátran és harciasan kezdte az összecsapásukat. Keményeket ütött és igyekezett minél közelebb kerülni az ellenfélhez. A grúz fiú okosan ismerte fel, hogy ha belemenne abba, hogy ő is keményen jön előre és legyen ebből ki-ki meccs, az nem hozna neki sikert. Ezért hagyta Attilát támadni és a védekezésre koncentrálva, abból indított nagyon ügyes és jól felépített kontrákat. Vitathatatlan volt, hogy sokkal többet tud tisztán találni, mint a magyar fiú. Attilából sokat kivehetett az orosz elleni küzdelem, ez is részben meglátszott a döntőben bemutatott szereplésénél.

Bernáth kihozta magából az itt benne lévő maximumot, harcias volt, sikerre éhes és talán egy másfajta ellenfél ellen, ez a sikert is meghozhatta volna számára. Sajnos itt a végén egyhangú pontozással a grúz nyerte meg a mérkőzésüket, de Attila is megérdemli eredményéért a tapsot és az elismerést. Ügyes nagyon ez a debreceni fiú, ami nem meglepő, hiszen az Ifi OB-n is már láthattuk, hogy kivételes képességű, nagyon ügyes srácot ismerhettünk meg személyében, akire még nyilván sok szép siker vár.

A magyar ifjúsági válogatott egyetlen érmet szerezve utazhat haza most erről a törökországi Európa bajnokságról. Az ezüst igen szépen tud fényleni, de titokban azért megvallhatjuk, több versenyzőtől, többet vártunk volna, mint ami itt kijött belőlük. Na majd legközelebb jobb lesz ez! Bernáth Attila előtt kalapot emelünk, szép munka volt fiú!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook