2018. december 10. - Judit

Egy győzelem, két vereség Indiában

2017. november 21. Szerző: Rózsa Misi
Az indiai Guwahatiban megkezdődött az Ifjúsági Női Ökölvívó VB hétfőn. Az egyik szemünk nevethet, a másik viszont nagyon sír.

 

75 kg-ban az egyik nagy esélyesünk Petrovics Gabriella a török Karakoyun Selma ellen lépett szorítóba. Nehéz mit mondani erről az összecsapásról, mert mindkét lány nagyon keményen és határozottan oda tette magát a küzdelem során. Többször visszanézve párharcukat, nem lehet mást mondani, minthogy valóban rendkívül szoros volt ez a küzdelem. Ide is és oda is adható lett volna a győzelem. De nem vitatva magyar elfogultságunkat, azt kell mondani, hogy azért Gabi többet talált egy picit tisztán és az esetek többségében ő volt a kezdeményezőbb, így jobban megérdemelte volna talán a sikert, de a bírói döntés alapján a török lány kezét emelték a magasba, így Gabi az első mérkőzés után búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől. Sajnos nem sikerült Petrovicsnak most éremig menetelnie, de emelt fővel léphetett ki a ringből, a veresége ellenére is.

60 kg-ban Villás Veronika ellenfele az első mérkőzésen a tadzsikisztáni Kholova Idimokh volt. Az ellenfél nagyon kellemetlen stílusban bokszolt az első pillanattól kezdve, sokszor alkalmazva egyértelműen sportszerűtlen megoldásokat. Valahol lehet erre rá is volt kényszerülve, mert Villás Veronika nagyon határozottan és jól küzdött, aminek nem találta a tadzsikisztáni az ellenszerét. Villás fegyelmezetten és taktikusan védekezett és ebből a fegyelmezett védekezésekből indított sikeres és rendkívül pontos támadásokat. Módszeresen őrölte fel ellenfelét, akinél ettől szakadhatott el igazán olyan szinten a cérna, hogy a sorozatos szabálytalanságai miatt az utolsó menetben leléptették. Ha végig is ment volna kettejük párharca, olyan nagy volt a magyar lány fölénye itt, hogy egyhangú pontozással biztos, hogy őt hozták volna ki győztesnek. Villás veronika győzelme az első magyar győzelem volt most a VB-n. Ez már a zsákban, szép munka volt.

69 kg-ban Budai Vivien a német Popp Alinát kapta ellenfeléül. Budai Vivien nagyon sokat dolgozott ezen az összecsapáson. De az első perctől kezdve látszott,hogy német ellenfele sokkal erősebb nála. Hatalmas ütéseket kapott Budai és már azért meg lehet őt dicsérni, hogy ezeket a nagy erejű és tiszta találatokat viszonylag jól állta és nagyon igyekezett válaszokat adni rájuk. Nem kérdés, hogy a német jobb napot fogott ki és nem szívesen ismerjük el, de megérdemelten nyert itt a küzdelemből jelesre vizsgázó magyar kislány ellen.

Az első nap mérlege tehát a magyar csapat számára, két vereség mellett egy győzelem. Bízzunk abban, hogy a folytatás jobb lesz ennél és ezután már sorozatban örülhetünk a magyar sikereknek.

A keddi nap során Kondákor Emília a török Saracoglu Beyra ellen lép majd szorítóba 51 kg-ban. Őt követi majd Nagy Angéla a skót Oldver Victoria ellen 57 kg-ban. Majd 60 kg-ban este Villás Veronika ismét szorítóba fog lépni ázsiai ellenfele ellen. Ezért a három lányért kell majd szorítanunk.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook