2022. január 21. - Ágnes

Egy német a magyar válogatottban

2018. október 2. Szerző: Rózsa Misi
Willi Orban német állampolgár. Németországban született, és egészen kicsi kora óta az volt a nagy álma, amióta labdarúgó lett, hogy egyszer hazája nemzeti válogatottjába rúghassa majd a bőrt. Willi Orbán tehetséges labdarúgó, hiszen ki tudta magának verekedni, hogy a Bundesliga élvonalában a legjobbak között szerepelhessen, jelenleg az RB Leipzig középső védőjeként.

 

Willi Orban német állampolgár. De az édesapja magyarnak született, igaz az édesanyja viszont lengyelnek. Willinek a német válogatottság nem jött össze, ott olyan nagy a tolongás, hogy minimális esélye volt arra, hogy akárcsak a keret közelébe kerülhessen. Adott volt a lehetőség számára arra is, hogy az édesanyja okán a lengyel válogatottat erősítse, de aztán igen alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy vállalja a nagyobb kihívást és elfogadta Rossi felkérését arra, hogy a magyar válogatott keretébe kerüljön ki. A megállapodás gyorsan megköttetett és most már egészen biztos, hogy a Nemzetek Ligájának következő mérkőzésén már a magyar nemzeti mez fog feszülni rajta. Hogy Rossi azonnal a kezdőben ad e majd számára bizonyítási lehetőséget vagy az elején még csak csereként számol vele, arról nem nyilatkoztak a felek, de mi úgy gondoljuk, hogy valószínűleg ott lesz a görögök ellen a kezdőnkben Gulácsi Péter csapattársa.

Nem lehet ma még újságírói vagy szurkolói szemmel tippelni arra, hogy személye milyen mértékű erősítést jelent a magyar válogatott számára. De egy a Bundesligában edződő játékos, mindenképpen megérdemli a megelőlegezett bizalmat. Aztán majd meglátjuk, hogy a pályán, ezekkel a csapattársakkal mire lesz képes. A tavalyi szezonban a Bundesligában a csapata színeiben huszonhat alkalommal, mindent egybe vetve 37 alkalommal lépett pályára és a védő négy gólt vallhat a magáénak. Nagyon reméljük, hogy be tud majd illeszkedni a csapatba és a játékával végre valóban erősödhet a magyar csapat. Érdeklődve várjuk október 12.-ét ami a bemutatkozó mérkőzése lesz magyar színekben.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook