2019. február 19. - Zsuzsanna

EGY ÚJ SPORTÁG ELSŐ MAGYARORSZÁGI VERSENYE

2017. március 13. Szerző: Sportfaktor
Először rendeztek hazánkban street workout versenyt.

A sportág a tengerentúlról indult el hódító útjára, s ma már nemcsak a szabadidősport és fitness egyik népszerű formája, hanem a félprofi vagy profi versenyzők számára komoly presztízzsel bíró Világkupa-sorozatot és világbajnokságot is rendeznek.

 

 

A sportág hazai elterjedésében nagy szerepük van az országszerte gombamód szaporodó, ingyenesen használható szabadtéri fitness-parkoknak, ahol minden korosztály megismerkedhet a saját testsúlyos edzések (calisthenics) formáival. A street workout ennek legmagasabb szintjét képviseli, külön sportággá fejlődött, amelynek űzői akár napi 4-6 órás edzéseken vesznek részt.

Az első magyar BarbroTM Freestyle Street Workout viadal életre hívása is azt a célt szolgálta, hogy a sportág hazai képviselői minőségi eszközön, erős mezőnyben, versenyszerű körülmények között készülhessenek fel a hamarosan induló hazai és nemzetközi versenyszezonra.

A BarbroTM Quadra-Pro eszközön 7-TO-SMOKE rendszerben, azaz párbajszerűen bonyolították le a versenyeket. A pontozásnál az akrobatika, a statika, a performance és a stílus (összkép) szempontokat vette figyelembe a háromtagú zsűri. Molnár Péter (BioTech USA, men`s physique versenyző) az összkép és stílus, Pál Vilmos (Nyír1flow, street workout) erő és statika, míg Filkóházi Zoltán (Enemy Squad, break) az akrobatika és freestyle elemekre figyelt.

A párbajok során háromszor 30 másodperc állt minden versenyző rendelkezésére, akik felváltva mutathatták be gyakorlataikat a rendezvény dj-je, OwiZ (Suicidal Lifestyle Hungary, Karcosok Klubja, Sick7) által mixelt zenékre.

A végig nagyon erős és színvonalas bemutatókat hozó verseny első helyén Kócs Sándor végzett, aki a tavalyi magyar bajnokság győzteseként Magyarországot képviselte a 2016-os világbajnokságon. A második helyezett Papp Zsolt lett, a dobogó harmadik fokára pedig az a Rozs Gergely állhatott, aki a Pécsi Tudományegyetem Sportközpontjában szabadon választható kurzus vezetőjeként oktatja is a street workout az egyetemisták számára.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook