2018. június 21. - Alajos, Leila

Egyesült Államoké a női vízilabda trón

2017. július 29. Szerző: Rózsa Misi
Amikor indult a VB mindenki tudta, hogy az USA ma a világ egyik legjobb csapata. Igaz ekkor még sokan úgy gondoltuk, hogy bár egyre szorosabbá kezd válni a nemzetközi mezőny, az USA és Magyarország a nőknél kicsit kiemelkedik ebből a tömegből, így sokan azt vártuk, ez a két ország fogja, - főleg a hazai rendezésű VB-n- egymás ellen lejátszani a döntőt.

 

Sajnos nem így lett, mert a magyar csajok, akikre el lehet mondani, hogy végig nagyon-nagyon jól játszottak és eredményesek voltak az egyik legfontosabb pillanatban a gyenge Kanada ellen leblokkoltak és ezzel még az éremért való küzdelem lehetőségét is sajnos elveszítették. Azt az egy meccset leszámítva, csodálatosan játszottak, de cseszhetjük, ha a várt érem elmaradt.

A magyarok elvérzése után, azért elég egyértelmű lett a végére, hogy ezt a döntőt itt majd a végén az USA nem mással, mint Spanyolországgal fogja lejátszani. És az is tiszta volt ebből, hogy a spanyolok megszerzik az ezüstérmet. Az első két negyedben a döntőben még szorosan tudtak legalább tapadni a spanyolok az amerikaiakra. Az első negyedet az USA 2-1-re, a másodikat 3-2-re nyerte meg. A harmadik negyedben, amikor már fáradtak a nagy tempó miatt a spanyolok, már 5-2-es amerikai siker következett. És a legvégén az utolsó negyedben 3-1.  Így az USA jelentős fölénnyel 13-6 arányban megnyerte a döntőt és világbajnok lett Budapesten. Spanyolország büszke lehet az elért második helyre és a vele járó ezüstre.

A bronzmérkőzést, Oroszország játszotta a magyarokat kiverő Kanada ellen. Egy negyedet leszámítva a masszív kanadai védekezés itt is működött. Az első negyedben ez hozott 3-3-at, a harmadik és negyedik negyedben pedig 2-2-öt. Csakhogy a második negyedben az oroszok fejben ott voltak, nem úgy mint mi és mivel azt 4-2-re megnyerték, ők lettek a harmadikak, övék lett a bronz, Kanada leszorult a negyedik helyre.

A magyar lányok szoros meccset vívtak Olaszország ellen az 5. helyért. Az első negyedet 3-2-re nyertük, ahogy a másodikat is. Utána a harmadik és negyedik negyednél már 2-2-es eredmény született, így a vége 10-8 lett a javunkra és legalább az 5. hely meg lett. Az olaszok végeztek tehát a 6. helyen.

Ausztrália az utolsó mérkőzését Görögország ellen vívta meg a 7. helyért, de elvérzett. Az első negyedet a görögök 1-0-ra nyerték. A másodikat már 4-1 arányban. A harmadik negyed 3-3-as döntetlent hozott, majd az utolsó negyedet az ausztrálok nyerték 2-0-ra, de ez már nem segített rajtuk, a görögök 8-6 arányban nyerni tudtak, így az övék lett a 7. hely, Ausztrália 8. helyen zárta a VB-t.

Ismét le kell szögezni így a végére, hogy a magyar csajok, a Kanada elleni meccset leszámítva jól játszottak és minden összecsapásukat megnyerték. A csalódás ellenére amit a helyezés okoz és a Kanada ellen mutatott gyenge , ötlettelen játék, elégedettek lehetünk a játékukkal és reméljük legközelebb fejben nem lesz még egy ilyen kiadásuk, ebből ők is és a stáb is sokat tanult.

Magas színvonalú jó VB volt ez.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook