2022. január 21. - Ágnes

Egyik szemünk kicsit sír a másik nagyon nevet

2018. augusztus 29. Szerző: Rózsa Misko
Elérkeztünk a Duna Arénában rendezett ifjúsági ökölvívó világbajnokságon az elődöntők napjához. Két magyar versenyzőért volt lehetőségünk a mai napon izgulni. Nem lőjük, le azzal remélem a poént, ha eláruljuk, hogy mindkét fiatalra nagyon büszkék lehetünk mi magyarok, mert mindketten derekasan helyt tudtak állni itt is.

 

Orbán Adriánra 60 kg-ban a nagyon hosszú nevű egyiptomi Marawan Mamdouh Mohamed Maraboly várt az elődöntőben. Az egyiptomi fiúnak nagyon kemény csatákat kellett megvívnia, hogy eljusson idáig és igen komoly ellenfelek ellen állta a sarat derekasan. Azokkal valóban nagyot küzdött, itt erre Orbán Adrián nem igen adott számára lehetőséget. Az első pillanattól kezdve a magyar fiú keményen bekezdett és hatalmas, tiszta találatokkal bizonytalanította el ellenfelét. Az az elején még igyekezett ezekre érdemben válaszolni, de Orbán nagyon okosan bokszolt és fegyelmezetten védekezett, nagyon jól érezte meg a ritmusát annak, hogy mikor kell kivennie magát a csatából.

A második menetben is végig Orbán akarata érvényesült, ő irányította a menetet, bátran kezdeményezett és nagyon tisztán bunyózott. Az egyiptomi folyamatosan menekült előle.

A harmadik menetben az egyiptomi tudta, hogy csak akkor nyerhet, ha kiüti Adriánt. Viszont Adrián is pontosan tudta, hogy meg van neki ez a mérkőzés, ha képes lesz megőrizni a higgadtságát. Nem ment bele verekedésbe, ügyesen vívott ellenfele ellen, aki látványosan nem tudott mit kezdeni vele.

Teljesen megérdemelten nyert Orbán Adrián egyhangú pontozással. Nagyon ügyesen, nagyon technikásan, nagyon keményen küzdött, nem is lehetett érdemben hibát találni abban, amit elénk varázsolt ma a ringben. Ezzel a magyar fiú ott van a világbajnokság döntőjében, ami hatalmas siker számára, de a felkészítői számára is.

64 kg-ban Villás Veronika ellenfele az elődöntőben az indiai Manisha volt. Itt is elmondhatjuk az ellenfélről, amit Orbán esetében. Kemény ellenfeleken át jutott idáig, igazából könnyedén végig sétálva azokon. És ez a magyar kislány, ezt a nagyon tehetséges, nagyon erős és nagyon technikás versenyzőt, keményen megdolgoztatta. Ilyen szoros mérkőzést az indiai ezen a Vb-n még nem is vívott. Veronika jól harcolt, ügyesen mozgott, menetet is tudott hozni, végig kérdéses volt, hogy kinek emelik majd fel a végén a kezét a magasba. Sajnos egy picivel az ellenfél jobb volt nála, így ő mehetett be a döntőbe, de Veronika rendkívül büszke lehet magára és mi is erre a fiatal tehetségünkre, mert nagyon szépen küzdött, önmagához képest hatalmas fejlődést tudott itt már felmutatni és a világbajnokságon a bronzérem is nagy siker, nagyon szépen tud az csillogni. Villás Veronika egy pompás versenyző és egy tündéri személyiség. Sok nagyon fényes siker vár még rá és sok örömöt fog szerezni még sikereivel az országnak, ebben egészen biztosak lehetünk.

Tehát az utolsó napon majd pénteken is lesz magyar a ringben a férfi döntők napján, akiért szoríthatunk és reméljük ott is képes lesz még egy utolsó hatalmas bravúrra, hogy nem csak az érmét, de a mi világbajnokságunkat és örömünket is ennek kapcsán bearanyozza.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook