2019. február 19. - Zsuzsanna

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem

2018. április 16. Szerző: Rózsa Misi
Miután a férfiak kiestek mindkét csapatunkkal a kézilabda BL-ből, a nőkön volt a sor megvédeni az ország becsületét. Egészen eddig remekül helyt is álltak. Most viszont az egyik szemünk az nagyon nevethet, a másik viszont sírhat a felemás eredmények után.

 

A Ferencváros az első mérkőzését odahaza játszhatta a Rosztov ellen. Sajnos nem sikerült a hazai pálya előnyét győzelemre váltania és kikapott 31-29-re. Ez az eredmény előre vetítette, hogy nem lesz sétagalopp számukra a visszavágó, de nagyon reméltük, idegenben képesek lesznek csodát varázsolni. Negatív értelemben ez sajnos be is következett.

Egyetlen pillanata nem volt a visszavágó mérkőzésnek, amikor a Ferencváros vezetni tudott volna. És sajnos érdemben sem lehetet a csapat játékában most meglátni az esélyt legalább arra, hogy meg lehessen a vezetés. Az első félidő vége 20-12 lett az ellenfél javára. És bár sokan szurkoltunk itt a Fradinak, hogy tegyen valamit, leginkább már csak azért tehettük ezt, hogy legalább a tisztes búcsú lehetősége meg legyen. DE ellenfelünk a második játékrészben is jobb volt és már lazítottabb játék mellett is simán nyertek 12-10-re, így a vége 32-22 lett és a Ferencvárosnak ezzel véget is ért a BL.

A Győri ETO csapata a Buducnost otthonában játszotta le az első mérkőzésüket. Miután 20-26-ra nyerni tudott, ez olyan előnyt jelentett számára, hogy tragikus összeomlásnak kellett volna bekövetkeznie a hazai visszavágón ahhoz, hogy ne a Győri ETO léphessen tovább az elődöntőbe. Meg kell vallani a lányok nem erőltették túlságosan meg magukat ezen a mérkőzésen. Igaz nem is volt okuk túlságosan kifárasztani magukat, remekül megfelelt nekik az is, hogy az első félidőt 15-15-ös döntetlennel zárták, majd a második félidőben nyerni tudtak a fáradó ellenfél ellen 15-13-ra, így a 30-28-as eredmény bőven elég volt ahhoz, hogy kettős győzelmet aratva léphessenek egy lépéssel közelebb a BL címük megvédéséhez.

A sorsolás után az ellenfelük vagy a CSM Bukarest, vagy Vardar SCBT vagy pedig a Rosztov lehet majd.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook