2019. február 19. - Zsuzsanna

Egyre egy

2018. július 2. Szerző: Rózsa Misi
Kicsit kezdünk magunkhoz térni abból a megdöbbenésből, hogy Argentína és Portugália is, vagyis Messi és C. Ronaldo is elköszöntek az oroszországi labdarúgó világbajnokságtól, a legjobb 16 között. Erre jön a vasárnap és a meglepetések sora folytatódott.

 

Az első mérkőzésen a spanyolok találkoztak a házigazda oroszokkal. Az első félidőben is hatalmas fölénybe kerültek a spanyolok. Ez abban nyilvánult meg, hogy szinte folyamatosan náluk volt a labda, és az esélyeknek megfelelően már a 12. percben egy hatalmas öngól által előnybe is kerültek. Az előny birtokában a spanyolok kényelmesre vették a játékot, aminek következtében a 40. percben egy büntetőből az oroszok egyenlíteni tudtak a kifejezetten lapos és unalmas mérkőzés során.

A második félidőre megélénkült kicsit a játék. A spanyol labdabirtoklási arány tovább emelkedett, az oroszok egyetlen kapura lövést eresztettek el, de az se találta el a spanyol kaput. Viszont mivel a spanyolok abszolút ötlet nélkül játszottak a fölényük nem hozott gólt, látványosan elképzelésük sem volt arról, hogyan lehetne feltörniük az oroszok masszív védekezését. Hiába volt sok lövésük a kapura, maga a mérkőzés unalmas volt és két gyenge teljesítményt nyújtó csapat, nem bírt egymással. Jöhetett a hosszabbítás, amiben szintén a spanyolok bombázták az orosz kaput, az oroszok egyetlen kézzel fogható támadást sem vezettek, de gól itt sem esett, tehát következhettek a 11-esek.

Itt az oroszok idegei voltak jobbak, ők egyetlen büntetőt sem hagytak ki, ezzel szemben a spanyolok kettőt is, és így igen nagy meglepetésre, az oroszok kerültek be a negyeddöntőbe, a spanyolok meg csomagolhatnak és mehetnek haza szégyenszemre.

A második mérkőzéstől vártuk a jobb teljesítményt. Itt az eddig parádésan játszó horvát válogatott csapott össze, a taktikusan focizó dánokkal. Meg is született a Vb leggyorsabb gólja, amit meglepetésre a dánok húzhattak be maguknak, már az első percben. De nem sokáig örülhettek a sikerüknek, mert a 4. percben a nagyon hajtós horvát csapat, egyenlíteni tudott. Hiába játszott Horvátország nagy fölényben, hiába voltak jobbak ellenfelüknél, bármit is tettek, rendre balszerencséjük volt és nem sikerült megfordítani a találkozót. Ez nem volt annyira unalmas és gyenge mérkőzés, mint a Spanyolország-Oroszország találkozó, de messze elmaradt attól, mint amit ettől a két csapattól vártunk volna. Nem volt tehát meglepő a játék képe alapján, hogy a rendes játékidőben itt is maradt az 1-1-es eredmény, jöhetett a hosszabbítás. A hosszabbításnál a 116. percben aztán úgy tűnt, hogy eldőlhet minden, mert a horvátok büntetőhöz jutottak és a zseniális technikával megáldott Modric állhatott a labda mögé. De a dán kapus, Schmeichel, megfogta a büntetőt. Lélektanilag ez nagy előnyt kellett volna, hogy adjon a dánoknak a büntetőpárbajra.

De nem adott. Ott már a horvátok voltak fejben jobban ott, és hiába védett Schmeichel két 11-est is, ha közben a dán játékosok, hármat is elhibáztak, így végén 11-esek adták meg a papírforma megvalósulását, a horvát továbblépést.

A hétfői nap, még mindig a legjobb 16 csatáival folytatódik. Vajon itt is lesznek nagy meglepetések? Az első mérkőzésen Brazília fog találkozni Mexikóval, míg a második mérkőzést Belgium vívja meg Japán ellen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook