2019. január 16. - Gusztáv

EL: a nyolc legjobb

2018. március 16. Szerző: Rózsa Misi
Az Európa Liga küzdelmei is lezárultak az 1/8-ad döntő során. Az oda-visszavágós mérkőzésen kialakult, hogy kik léphetek tovább innen.

 

Az Arsenal az első mérkőzésen, mondjuk úgy, hogy meglepetésre 2-0-ra le tudta győzni az AC Milan csapatát. Az olaszoknak kevés reményük maradt a visszavágóra, de itt mindent feltettek egy lapra. És amikor a 31. percben ők szerezték meg a vezetést, nyitottnak is festett azonnal az összecsapás. Csakhogy a bekapott gól nem zavarta össze az angolokat, hanem inkább felrázta őket. Négy perc múlva már egyenlítettek is, igaz büntetőből, de az mindegy.

A második félidőben lényegesen jobban játszott az Arsenal és az újabb két góljával ki is alakította a 3-1-es végeredményt, ami azt jelentette, hogy 5-1-el léphettek tovább az olaszokon.

A Lyon reménykedhetett jobban a CSZKA Moszkva ellen. Hiszen idegenben 1-0-ra nyerni tudtak az oroszok ellen. Az első félidő elején az oroszok szereztek vezetést és ezzel egalizáltak minden értelemben. De aztán a második félidőben a Lyon az egyenlítésével itt a vezetést is összesítésben átvette és már biztos volt, hogy nem lesz hosszabbítás. De ekkor jött az oroszok 5 perce, ami alatt két újabb találatot szereztek. A 71. percben a Lyon szépített és közel került az egyenlítéshez is, de mivel ez nem jött össze számára, meglepetésre ők estek ki és az oroszok mentek tovább. 2-3, ami összesítésben igaz 3-3 de idegenben rúgott több góllal az oroszok kerültek a legjobb 8 közé.

Az előző forduló nagy meglepetése az volt, hogy a Salzburg idegenben meg tudta verni a Dortmundot 2-1-re. De egy német csapat ellen, még ezel se mehettek egészen biztosra a visszavágón. Viszont a visszavágón durrant az igazi nagy bomba, hiszen a Salzburg remekül védekezve, megúszta 0-0-al a találkozót és ez azt jelentette, hogy 2-1-es összesítéssel kiverték az esélyesebb német csapatot.

Az Olympigue de Marseille otthon 3-1-re legyőzte az Athletic Bilbao csapatát. A visszavágó izgalmasnak ígérkezett. Nem lett az. A franciák az első félidőben előnyhöz jutottak idegenben is. Sőt a második félidőben ezt növelni is tudták. Igaz a spanyoloknak összejött egy szépítő találat, de aztán emberhátrányba kerültek és ez minden reményüket elvette. 1-2. Így aztán a franciák kettős győzelemmel mentek tovább.

A Lazio otthon 2-2-öt játszott a Dinamo Kijev ellen. Ez elég veszélyes eredmény volt számára a visszavágóra, ahol idegenben kellett bizonyítania. De a Lazio egy klasszis csapat, és mindkét félidőben egy gólt szerezve idegenben verekedte ki a továbbjutást. 0-2.

A Sporting otthon az első mérkőzésen sima 2-0-ra nyert a Plzen ellen. A visszavágón úgy festett sima lehet a továbbjutás. Nem lett az, hiszen a rendes játékidőben a Plzne 2-0-ra nyerni tudott, így jöhetett a hosszabbítás, ahol a szerencse a portugálok mellé állt és itt megszerezték a továbbjutáshoz szükséges döntő találatot.

Az RB Leipzig otthon megverte 2-1re a Zenit csapatát. Ez szűkös előnynek mondható. De az oroszok nem igen voltak jó formában ezen a találkozón és az itt született 1-1-es végeredménynek köszönhetően, a németek mehettek tovább.

Az Atletico Madrid számára az orosz Lokomotív Moszkva nem jelenthetett érdemi akadályt. Az első mérkőzésen otthon 3-0-ra nyertek ellene, a visszavágón idegenben 5-0-ra, így 8-0-s összesítéssel léptek innen tovább.

A nyolc legjobb csapat tehát:

Lazio

RB Leipzig

Atletico Madrid

CSZKA Moszkva

Olympique de Marseille

Sporting CP

Salzburg

Arsenal

Szép nemzeti színskála van itt tehát jelen: olasz, német, spanyol, orosz, francia, portugál, osztrák, angol csapatok küzdhetnek meg egymással. Nincs két azonos nemzetből származó egy se.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook