2019. január 16. - Gusztáv

EL: Francia-spanyol döntő

2018. május 5. Szerző: Rózsa Misi
És akkor eljutottunk közvetlenül az utolsó felvonás elé az Európa Liga küzdelmeiben is. Most már csak két csapatra irányul az összes reflektor fénye, most már csak két csapat maradt, akinek esélye lehet elhódítani az Európa Liga serlegét.

 

Hatalmas csatát hozott az Arsenal és az Atletico Madrid csapatai között az első mérkőzés. Az 1-1-es végeredmény ott nyitottan hagyta a továbbjutás kérdését, hiszen egy ilyen állás mellett, bármi megtörténhet, sőt még annak az ellenkezője is. Akik arra számítottak, hogy az első meccshez hasonló változatos és nagy harcot hozó mérkőzést szurkolhatnak majd végig, azoknak itt erősen csalódniuk kellett. Hazai pályán a spanyolok uralták a játékot, már az első félidőben is előttük alakult ki igazán veszélyesnek mondható helyzet, a vendégek nem nagyon tudtak mit kezdeni a hazaiak stabil védekezésével. Amikor pedig az első félidő hosszabbításának 2. percében az Atletico Madrid előnyhöz jutott, már lehetett érezni, itt nem lesz meglepetés.

A második félidőben valamivel harciasabb szellemben lépett pályára az angol csapat, lényegesen többet is tudta birtokolni a labdát és akadt veszélyesnek látszó helyzete is, de a spanyolok állták keményen a sarat a kánikulában, így nem jött össze az angolok egyenlítő találata, aminek következtében aztán 2-1-es összesítés mellett az Atletico Madrid csapata került be a döntőbe.

Az Olympique de Marseille csapata a hazai mérkőzését 2-0-ra meg tudta nyerni a Salzburg ellen, így komolynak mondható előnnyel érkezhetett a visszavágóra. Az első félidőben, a hazai csapat birtokolta többet a labdát és ők játszottak kezdeményezőbben, ami logikus is volt, hiszen nekik kellett az eredmény után szaladniuk. De az első félidő izgalmas játékot ugyan hozott, de gólt, azt nem.

A második félidő 53. percében tört meg a gól csend, amikor az osztrákok betaláltak a francia kapuba. Innentől kezdett igazán érdekessé és izgalmassá válni a helyzet. Főleg, hogy a franciák is gólt szereztek, igaz azzal az apró szépséghibával, hogy saját kapujukba találtak be, ezzel már két gólos előnye volt a Salzburgnak, összesítésben pedig ki tudott egyenlíteni.

A rendes játékidő során már nem változott az eredmény. Jöhetett a kétszer 15 perces túlóra a csapatok számára. A hosszabbítás már jelentős francia fölény mellett zajlott. Amikor az edzők már fejben azt kezdték tervezgetni, hogy kikkel rúgassák a tizenegyeseket, akkor a 116. percben Rolando góljával a franciák gólt tudtak szerezni. Ráadásul a hazaiak nem sokkal később emberhátrányba is kerültek, így minden esélyüket elveszítették arra érdemben, hogy ők örülhessenek a végén. A Marseille 3-2-es összesítéssel lépett be a döntőbe.

A döntőt május 16.-án fogja lejátszani az Atletico Madrid és az Olympique de Marseille. A Marseille előnye az lehet itt, hogy Franciaországban fognak pályára lépni egymás ellen a Lyon arénájában. Érdeklődve várjuk az utolsó nagy összecsapását a szezonnak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook