2019. január 16. - Gusztáv

EL: megvan a legjobb 16

2018. február 26. Szerző: Rózsa Misi
Lejátszották az Európa Liga visszavágó mérkőzéseit is a legjobb 32 között.

 

A Ludogorets ellen az AC Milan, már az első mérkőzésen az idegenben elért 3-0- ás sikerével eldöntötte a továbbjutás kérdését. A visszavágón tartalékosan felállva, az 1-0 is elég volt ahhoz, hogy összesítésben 4-0-al lépjen tovább ellenfelén.

Meglepetés az Arsenal-Öresund mérkőzésen, mert a vendégek 2-1-re le tudták győzni az Arsenalt. Igaz ez hab lehet csak szegény tortájukra, hiszen az első mérkőzést idegenben az Arsenal nyerte, így 4-2-es összesítéssel ők léphetnek tovább innen.

Az Atalanta 1-1-et játszott otthon a Borussia Dortmund csapata ellen, de ez kevés volt a sikerhez, hiszen az első meccset otthon 3-2-re a Dortmund nyerte, így a németek mennek tovább 4-3-as összesítéssel.

Az Athletic Bilbao kikapott ugyan otthon a Szpartak Moszkvától 2-1-re, de az első mérkőzést ők nyerték meg idegenben 3-1-re, így ha csak egy hajszállal is, de 4-3-al összesítésben a spanyol csapat érte el a továbbjutást.

A Braga otthon 1-0-ra nyerni tudott az Olympique De Marseille ellen, viszont mivel előtte idegenben 3-0-ra kikaptak, így a franciák léptek tovább3-1-es összesítés mellett.

A Salzburg otthon 2-1re nyert a Real Sociedad ellen, így az idegenben elért 2-2 után ezzel a győzelemmel ők mehetnek tovább innen.

Az Atletico Madrid otthon 1-0-ra győzte most le az FC Köbenhavn csapatát, és mivel az előző meccset itt ők nyerték idegenben 1-4.re, így 5-1-es összesítésük őket vitte innen tovább.

A Dinamo Kijev nem bírt otthon sem az AEK Athén csapatával és 0-0-s eredményük, mégis őket segítette tovább, mert igaz a másik mérkőzés sem hozott közöttük döntést, de az 1-1-es döntetlen miatt idegenben rúgott több gól az ukránokat segítette.

Megdöbbentő volt, hogy az első mérkőzésen az FCSB le tudta otthon győzni a Laziot 1-0-ra. Na de az olaszok hazai pályán 4-1-es sikerükkel helyreállították a becsületet és 4-2-es összesítéssel ők mennek tovább itt is elmaradt a meglepetés.

A Plzen hazai pályán már nem játszott 1-1-es döntetlent a partizán ellen, mint az első mérkőzésen, hanem nyerni tudtak 2-0-ra, így ők vannak ott a legjobb 16 között.

Az FC Leipzig csapata kikapott otthon a Napolitól most 2-0-ra. Az előző mérkőzésen ők nyertek ugyan 3-1-re, de hiába 3-3 az összesített eredményük, több idegenben rúgott góllal az FC Leipzig léphetett tovább.

A Sporting idegenben 3-1-re verte meg az első körben az Asztana csapatát. Így most hiába játszott jól az Asztana és ért el 3-3-as eredményt, a portugálok mehetnek tovább 6-4-es összesítéssel.

A Villareal otthon sem bírt a Lyon csapatával és 1-0-ra kikaptak. Az első mérkőzésen idegenben már 3-1-es vereséget szenvedtek el, így a Lyon magabiztosan lépett tovább innen.

A Zenit otthon nem hibázott, és kiköszörülte az idegenben 1-0-s veresége által okozott csorbát azzal, hogy most 3-0-ra nyerni tudott, így ő mehetett tovább 3-1-es összesítéssel.

A Lokomotív Moszkva otthon 1-0-ra verte meg a Nice csapatát. Mivel az első meccsüket is ők nyerték idegenben 3-2-re, így ők is kettős győzelemmel léphetnek a legjobb 16 közé.

A CSKA Moszkva nagyon megszenvedett otthon is a Crvena zvezda csapata ellen, de most 1-0-ra nyerni tudtak, így az idegenbeli 0-0 után ez is elég volt számukra, hogy tovább léphessenek.

A legjobb 16 párosítása:

AC Milan-Arsenal

Atletico Madrid-Lokomotív Moszkva

Borussia Dortmund- Salzburg

CSZKA Moszkva-Lyon

Lazio-Dinamo Kijev

Olymique de Marseille- Athletic Bilbao

RB Leipzig- Zenit

Sporting CP-Plzen

A párosítások első mérkőzéseit március 8.-án játsszák majd le, a visszavágókra március 15.-én kerül majd sor.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook