2022. december 2. - Melinda, Vivien

EL: Papíron még él a remény

2018. december 1. Szerző: Rózsa Misi
A MOL Vidi számára komoly remények éltek az utolsó előtti forduló előtt arra, hogy tovább tudjanak lépni a csoportból.

 

Természetesen ahhoz, hogy ezek a remények reálisak tudjanak maradni, ahhoz alapfeltételnek számított, hogy a BATE ellen idegenben nyerjen a magyar bajnok, de legalább harcoljon ki egy döntetlent. Erre azzal a játékkal, amit a PAOK ellen mutatott be kétszer is egymás után, minden reális esélye meg is lehetett volna. Az első félidő abszolút kiegyenlített játékot hozott a két csapat között, bár már itt lehetett a kezdésnél érezni, hogy valami fejben nagyon nincs rendben a Vidi játékosainál. Feltűnően sok hiba csúszott a játékukba, úgy a védekezésben, mint a középpályán és elől a támadásoknál is. Ezért aztán nem is volt nagy meglepetés, hogy a szintén alapvetően gyengén focizó BATE a 22. percben meg tudta szerezni a vezetést. Túl sok izgalmas esemény az első félidőben a vezető gólt leszámítva, nem nagyon történt.

Ekkor még sokan azt vártuk, hogy a második félidőre a történet súlyát megértő Vidi feltüzelve jön majd ki a pályára és minden, mindegy alapon, neki fog esni a fehérorosz ellenfélnek. Nos, ez nem történt meg. Igaz többet volt nálunk a labda, de az ellenfél vezetett egymás után veszélyes támadásokat. Az ő játékukban lehetett érezni érdemi javulást, míg a mienk tovább gyengült. Igazából nem csak a tudás, de ami a nagyobb baj, az akarat is hiányzott itt a Vidinél most. Hogy mennyit ért a játékuk, azt jól mutatja az az adat is, hogy egyetlen esetben sikerült a 90 perc alatt eltalálni legalább az ellenfél kapuját, de az is még az első félidőben következett be. Viszont a BATE a 88. félidőben ismét gólt szerezve, mindent eldöntött ezzel a nagyon borzalmas mérkőzéssel kapcsolatban. A Videoton 2-0-ra kikapott és ezzel minden érdemi reményét elveszítette a továbbjutásra.

Jól van. Azért az kis túlzás, hogy minden esélye elveszett volna, hiszen ha az utolsó fordulóban meg tudja verni itthon a minden érdemi tét nélkül érkező Chelsea gárdáját a Videoton, ezzel szemben a BATE kikap a PAOK otthonában, akkor a Vidi még tovább kerülhet szerencsével. Igaz, ha a Vidi ikszel és a BATE kikap, a továbbjutás azzal is meg lehet. De mi esélye van a Vidinek arra, hogy akár a harmadik csapatával érkező Chelsea ellen pontot tudjon menteni? Valljuk meg erre a remény igen halovány. És akkor még finoman fogalmaztunk. Mert a realitás az, hogy a BATE otthonában elszenvedett vereség, végleg megpecsételte a fehérváriak sorsát az EL-ben. De meglátjuk, hogy mit hoz december 13.-a az utolsó forduló. Az erősen tartalékos kerettel felálló Chelsea simán verte 4-0-ra most a PAOK csapatát.

További eredmények az utolsó előtti fordulóból:

Szpartak Moszkva-Rapid Wien: 1-2

FC Asztana-Dinamo Kijev: 0-1

Zürich-AEK Larnaca: 1-2

Zenit-FC Köbenhavn: 1-0

Vorszkla-Arsenal: 0-3

Salzburg-LB Leipzig: 1-0

Rosenborg-Celtic: 0-1

Qarabag-Sporting CP: 1-6

Leverkusen-Ludogorets: 0-0

Krasznodar-Akhisar Belediye: 2-1

Fenerbahce-Dinamo Zagreb: 0-0

Bordeaux-Slavia Praha: 2-0

Betis-Olympiakos: 1-0

Anderlecht-Trnava: 0-0

AC Milan-Dudelange: 5-2

Standard Liege-Sevilla: 1-.0

Sarpsborg-Besiktas: 2-3

Malmö-Genk: 2-2

Jablonec-Rennes: 0-1

Glagow Rangers-Villareal: 0-0

Frankfurt-Olympique de Marseille: 4-0

Apollon-Lazio: 2-0

A már most biztos továbbjutók:

Az A csoportból a Leverkusen, Zürich. Itt tehát minden eldőlt.

A B csoportból: Salzburg

A C csoportból: Zenit Szentpétervár

A D csoportból: Dinamo Zagreb, Fenerbahce

Az E csoportból: Arsenal, Sporting CP

Az F csoportból: Betis

A G csoportból: -

A H csoportból: Frankfurt, Lazio

Az I csoportból: -

A J csoportból: -

A K csoportból: Dinamo Kijev

Az L csoportból: Chelsea

Tehát 5 csoport van, ahol az utolsó fordulóra már senkinek nem lesz tétje a játéknak. Négy csoport van, ahol egy szereplő már biztonságban lehet. És három csoport van, ahol még többeknek reális esélye van a továbblépésre és még bárki kieshet.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook