2022. augusztus 14. - Marcell

Eldőlt kik az idei „kártyás“ paralimpikonok

2017. november 8. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon szép környezetben került megrendezésre a paralimpiai csapat kártyaprogramjának díjátadása, amelyre minden évben, a csapatot támogató bank biztosít keretet.

 

Horváth Magyary Nóra a nagy bankcsoport kommunikációs vezetője nyitotta meg a rendezvényt, nagyon rövid, lényegre törő beszédével. Tőle a magyarországi igazgató, David Moucheron vette át a szót és ismertette, hogy idén 10. éve állnak szerződésben a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és ez a 10. alkalom, amikor sportolóknak az eredményes szereplést értékelve, átadják ezt a díjat, ami 800 ezer forinttal jár a és a sportoló a versenyeire való felkészüléshez használhatja fel ezt a tulajdonképpeni ösztöndíjat. A cégcsoport filozófiája, hogy aktívan segíteni akarnak pozitív folyamatokban a társadalomban és számukra megtiszteltetés, hogy együtt működhetnek a fogyatékkal született sportolók versenyzésének és felkészülésének támogatásával az MPB-vel. Ezen a héten újabb szerződést írtak alá a parasportolók szakszövetségével, ami 2020-ig tart vagyis a tokiói Paralimpiáig.

Tőle Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke vette át a szót. Beszédét angolul kezdte és megköszönte a banknak a támogatást, és egyben elmondta azt is, hogy nem szponzorként tekintenek a pénzintézetre, hanem társként, barátként, partnerként. Az együttműködés érdemi. Eddig a kártyaprogram jóvoltából 17 sportoló kaphatott ösztöndíjat és 2 segítő. Elmondta azt is, hogy legjobb bizonyítéka annak, hogy jó helyre ment a pénz, hogy a 17 díjazott közül, 14 ki tudta verekedni magának, hogy kikerüljenek eredményeik alapján a Paralimpiára, ahol kiváló szereplést tudhattak magukénak. A riói olimpia, a második legeredményesebb paralimpia volt magyar szempontból és a második legnagyobb versenyzőszámú paralimpia áll ezzel mögöttünk. Természetesen Tokióra az a cél, hogy ott már megdőljön minden eddigi rekordunk. Kiemelte, hogy most is a jelöltek között hat sportág képviselője vonulhatott fel, ami azt mutatja, nem csak mélysége, de szélessége is van a hazai parasportnak, amivel azt akarta mondani, hogy egyre több sportágban sikerül a magyaroknak kiemelkedő eredményeket elérni. Kiemelte beszédében, hogy ebben nagy elismerés jár a sportolóknak, a sportolókkal foglalkozó kiváló szakembereknek, illetve minden szurkolónak, támogatónak, aki a versenyzők mögött állnak.

Ezután ismét Horváth Magyary Nóra vette át a szót és elmondta, hogy miként működik ez a program. A bank dombornyomott betéti kártyáival történő vásárlásoknál, minden ezer forint után a bank 1 forintot tesz félre a sportolók támogatására. Az idei győztesekkel együtt eddig 19 sportoló, és 3 segítő kapott összesen több mint 17 millió forint értékű díjat. A bank ügyfelei szavazhattak a jelöltekre és 11 ezernél is több szavazat érkezett, ez alapján született meg, hogy kik lehetnek az idei díjazottak.

Felnőtt kategóriában a jelöltek voltak:

Csonka András paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszező

Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes vívó

Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozó

A legtöbb szavazatot Hajmási Éva szerezte meg, így idén ő kapta meg ezt a díjat.

A Reménységek kategória jelöltjei voltak:

Konkoly Zsófia paralimpiai bronzérmes úszó

Ruzsa Zoltán csörgőlabdázó

Sztanó György erőemelő

A legtöbb szavazatot itt a 15 éves Konkoly Zsófika kapta, így övé lett a kategória díja.

Segítő kategóriában a jelöltek:

Jova György, aki Véres Dezspő paralimpiai bronzérmes bocca játékos segítője

Kálmán Edgárné, Kálmán Krisztina atléta édesanyja és segítője

Varjasné dr. Kovács Edit, számtalan paraúszó felfedezője, segítője.

A legtöbb szavazatot ebben a kategóriában Kálmán Edgárné kapta, aki ezzel megnyerte a díjat.

A díjakat a versenyzőknek Szabó László az MPB elnöke és a nagy bankcsoport hazai vezérigazgatója adta át a díjazottaknak. Hajmási Éva helyett rokona vette át, hiszen Éva Rómában a világbajnokságon versenyez éppen. Kedves gesztus volt tőle, hogy videó üzenetben köszönte meg a díjat és a támogatást.

Minden díjazott pár szóban megköszönte, hogy elnyerhette a közönség szavazataival ezt a segítséget, elismerést. Konkoly Zsófi azt mondta, számára a sport az élet, ő ezért lemond sok mindenről, amit pedig fiatalként szívesen kiélvezne, de nem bánja, a sikerek mindenért kárpótolják és ő erre a versenyzésre tette fel az egész életét. December 2.-án indul a VB-n és már nagyon készül erre.

Kálmán Edgárné azt mondja, nem érzi hősnek magát. Azt teszi, ami számára és szerinte minden édesanya számára a legtermészetesebb, mindenben segíti a gyerekét és igyekszik megadni számára mindent, ami a teljes élethez szükséges.

Szabó László mondata itt is megerősítést kapott: fogyatékosnak lenni nem jelenti vesztesnek lenni.

Gratulálunk a díjazottaknak és sok siker kívánunk az összes tehetséges parasportolónak és az őket felkészítő és segítő szakembereknek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook