2019. március 25. - Irén, Írisz

Eldőlt kik az idei „kártyás“ paralimpikonok

2017. november 8. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon szép környezetben került megrendezésre a paralimpiai csapat kártyaprogramjának díjátadása, amelyre minden évben, a csapatot támogató bank biztosít keretet.

 

Horváth Magyary Nóra a nagy bankcsoport kommunikációs vezetője nyitotta meg a rendezvényt, nagyon rövid, lényegre törő beszédével. Tőle a magyarországi igazgató, David Moucheron vette át a szót és ismertette, hogy idén 10. éve állnak szerződésben a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és ez a 10. alkalom, amikor sportolóknak az eredményes szereplést értékelve, átadják ezt a díjat, ami 800 ezer forinttal jár a és a sportoló a versenyeire való felkészüléshez használhatja fel ezt a tulajdonképpeni ösztöndíjat. A cégcsoport filozófiája, hogy aktívan segíteni akarnak pozitív folyamatokban a társadalomban és számukra megtiszteltetés, hogy együtt működhetnek a fogyatékkal született sportolók versenyzésének és felkészülésének támogatásával az MPB-vel. Ezen a héten újabb szerződést írtak alá a parasportolók szakszövetségével, ami 2020-ig tart vagyis a tokiói Paralimpiáig.

Tőle Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke vette át a szót. Beszédét angolul kezdte és megköszönte a banknak a támogatást, és egyben elmondta azt is, hogy nem szponzorként tekintenek a pénzintézetre, hanem társként, barátként, partnerként. Az együttműködés érdemi. Eddig a kártyaprogram jóvoltából 17 sportoló kaphatott ösztöndíjat és 2 segítő. Elmondta azt is, hogy legjobb bizonyítéka annak, hogy jó helyre ment a pénz, hogy a 17 díjazott közül, 14 ki tudta verekedni magának, hogy kikerüljenek eredményeik alapján a Paralimpiára, ahol kiváló szereplést tudhattak magukénak. A riói olimpia, a második legeredményesebb paralimpia volt magyar szempontból és a második legnagyobb versenyzőszámú paralimpia áll ezzel mögöttünk. Természetesen Tokióra az a cél, hogy ott már megdőljön minden eddigi rekordunk. Kiemelte, hogy most is a jelöltek között hat sportág képviselője vonulhatott fel, ami azt mutatja, nem csak mélysége, de szélessége is van a hazai parasportnak, amivel azt akarta mondani, hogy egyre több sportágban sikerül a magyaroknak kiemelkedő eredményeket elérni. Kiemelte beszédében, hogy ebben nagy elismerés jár a sportolóknak, a sportolókkal foglalkozó kiváló szakembereknek, illetve minden szurkolónak, támogatónak, aki a versenyzők mögött állnak.

Ezután ismét Horváth Magyary Nóra vette át a szót és elmondta, hogy miként működik ez a program. A bank dombornyomott betéti kártyáival történő vásárlásoknál, minden ezer forint után a bank 1 forintot tesz félre a sportolók támogatására. Az idei győztesekkel együtt eddig 19 sportoló, és 3 segítő kapott összesen több mint 17 millió forint értékű díjat. A bank ügyfelei szavazhattak a jelöltekre és 11 ezernél is több szavazat érkezett, ez alapján született meg, hogy kik lehetnek az idei díjazottak.

Felnőtt kategóriában a jelöltek voltak:

Csonka András paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszező

Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes vívó

Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozó

A legtöbb szavazatot Hajmási Éva szerezte meg, így idén ő kapta meg ezt a díjat.

A Reménységek kategória jelöltjei voltak:

Konkoly Zsófia paralimpiai bronzérmes úszó

Ruzsa Zoltán csörgőlabdázó

Sztanó György erőemelő

A legtöbb szavazatot itt a 15 éves Konkoly Zsófika kapta, így övé lett a kategória díja.

Segítő kategóriában a jelöltek:

Jova György, aki Véres Dezspő paralimpiai bronzérmes bocca játékos segítője

Kálmán Edgárné, Kálmán Krisztina atléta édesanyja és segítője

Varjasné dr. Kovács Edit, számtalan paraúszó felfedezője, segítője.

A legtöbb szavazatot ebben a kategóriában Kálmán Edgárné kapta, aki ezzel megnyerte a díjat.

A díjakat a versenyzőknek Szabó László az MPB elnöke és a nagy bankcsoport hazai vezérigazgatója adta át a díjazottaknak. Hajmási Éva helyett rokona vette át, hiszen Éva Rómában a világbajnokságon versenyez éppen. Kedves gesztus volt tőle, hogy videó üzenetben köszönte meg a díjat és a támogatást.

Minden díjazott pár szóban megköszönte, hogy elnyerhette a közönség szavazataival ezt a segítséget, elismerést. Konkoly Zsófi azt mondta, számára a sport az élet, ő ezért lemond sok mindenről, amit pedig fiatalként szívesen kiélvezne, de nem bánja, a sikerek mindenért kárpótolják és ő erre a versenyzésre tette fel az egész életét. December 2.-án indul a VB-n és már nagyon készül erre.

Kálmán Edgárné azt mondja, nem érzi hősnek magát. Azt teszi, ami számára és szerinte minden édesanya számára a legtermészetesebb, mindenben segíti a gyerekét és igyekszik megadni számára mindent, ami a teljes élethez szükséges.

Szabó László mondata itt is megerősítést kapott: fogyatékosnak lenni nem jelenti vesztesnek lenni.

Gratulálunk a díjazottaknak és sok siker kívánunk az összes tehetséges parasportolónak és az őket felkészítő és segítő szakembereknek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook