2019. január 18. - Piroska

Az életveszélyen túl

2018. február 4. Szerző: Szele Tamás
Lapunk megígérte, hogy figyelemmel kíséri a néhány nappal ezelőtt súlyos rosszulléttel kórházba került fiatal focista, Duhaj Ádám sorsát: nos, jó hírről számolhatunk be, Ádám túl van az életveszélyen, állapota stabil és már lehet vele kommunikálni is. Pillanatnyilag a városmajori szív- és érgyógyászati klinika intenzív osztályán kezelik – és kezelésre is szorul...

 

Azoknak, akik korábbi írásunkat nem olvasták volna, röviden: az FC Dabas múlt csütörtökön Kakucson játszott a helyi csapattal. Duhaj Ádám gólt lőtt, majd 2 perccel a meccs vége előtt jelezte, hogy lemenne a pályáról. Amikor a kispad felé tartott, a kapu mögött hirtelen összeesett. Hétszer élesztette újra egy szabadnapos mentős még ott, a pályán, majd kétszer a mentőautóban és kétszer a kórházban is visszahozták a halálból.

Ez bizony tizenegy újraélesztés, sajnos. Mint Dr. Merkely Béla, a klinika igazgatója az RTL Klubnak elmondta: a beteget műszívkezelésre vették fel, majd szívkatéterezés során kiderült, hogy egy veleszületett koszorúér-fejlődési rendellenessége van, és pont ez okozott vészhelyzetet a sportolás során, amikor nagyobb terhelés érte.

Az orvos szerint csoda, hogy a fiatal életben maradt, ilyet még nem tapasztalt huszonhat éves pályafutása alatt. Ez a fejlődési rendellenesség ritka, nehéz volt a diagnózis felállítása. A beteget megműtötték, sikerült stabilizálni az állapotát, és néhány nappal később eltávolíthatták a műszívet.

Sporttársak, nem hiába drukkoltunk: Ádám a jelek szerint megmenekült. Dabas város is bejegyzéssel jelezte Facebook-oldalán, hogy együtt érez Ádámmal és családjával:

„Mert a hősök tényleg köztünk élnek! Köszönjük mindenkinek!
Ádám, te pedig egy igazi harcos vagy! Az egész város szorít neked.
Kérjük, ti is segítsetek egy imával, pozitív gondolattal, hogy Ádám mielőbb felépüljön.

Családjának pedig adjuk meg a privát szférát ebben a nehéz időben. Köszönjük!”

Csak csatlakozni tudunk hozzájuk: javulást, gyógyulást, Ádám, reméljük, a nehezén túl vagy.

A csoda megtörtént.

Hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook