2019. január 19. - Márió, Sára

Elindult a kézilabda EB a magyaroknak

2018. január 14. Szerző: Rózsa Misi
2018-ban Horvátországban rendezik meg a férfi kézilabda EB küzdelemit, ez az első nagy erőpróbája az európai kézilabdának. A fiatal magyar válogatott számára a legfontosabb célja a tornának, hogy összeforrjon a csapat. Persze nagyon jó lenne elérni, hogy legalább a nyolcad döntőig sikerüljön elmenetelni, amire meg is van minden reális esélyünk.

 

Mint arról már beszámoltunk Önöknek, Magyarország elég nehéz csoportba került. Spanyolország, Dánia és Csehország lesznek az ellenfeleink. A dánok és spanyolok, most lényegesen nagyobb játékerővel bírnak, mint mi, a cseheket lehet megverni és az ő legyőzésükön keresztül lehetne továbbjutni leginkább a csoportból.

Első mérkőzésünket az olimpiai bajnok dánok ellen kellett lejátszanunk. És meglepetésre, nagyon sokáig, kifejezetten jól tudtuk tartani a lépést bombaerős ellenfelünkkel szemben. Igaz sajnos mindig jöttek rövid hullámvölgyek a játékunkban, amiket ellenfelünk kegyetlen pontossággal ki tudott használni és ennek volt köszönhető, hogy nem sikerült bravúrt bemutatnunk a nyitó mérkőzésünkön.

Az első félidőt 14-12-re nyerték meg a dánok, nagy szerencse adott előnyt számukra, a második félidőben már határozottan annak közepétől jobbak voltak nálunk, és ezt a félidőt már 18-13-ra tudták nyerni, amivel kialakították a 32-25-ös végeredményét a mérkőzésnek.

A csoport másik mérkőzésén a spanyolok nagyon megverték a cseheket, 32-15 lett az összecsapásuk vége. Mindkét félidőben a spanyolok uralták a játékot és lazább játék mellett is elképesztően nagy fölényt mutattak. Az első félidőt 16-9-re, a másodikat 16-6-ra tudták megnyerni.

A magyar csapat következő ellenfele hétfőn Spanyolország csapata lesz, a csehek a dánok ellen fognak pályára lépni. Kicsi az esély arra, hogy ezt a spanyol csapatot le tudjuk majd győzni, de a magyar csapat a dánok ellen küzdeni tudásból és akarásból jelesre vizsgázott, így akár a bravúr lehetősége is benne lehet majd a játékukban. Az is elég valószínűnek látszik, hogy a dánok a cseheket is le fogják majd győzni, ahogy legyőztek minket is.

További eredmények az EB-ről:

Horvátország-Szerbia 32-22

Izland-Svédország 26-24

Franciaország-Norvégia 32-31

Fehéroroszország-Ausztria 27-26

Németország-Montenegró 32-19

Macedónia-Szlovénia 25-24

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook