2019. február 19. - Zsuzsanna

Elindult a kihullás

2018. július 1. Szerző: Rózsa Misi
Az oroszországi labdarúgó Világbajnokság elérkezett az egyenes kieséses szakaszához. Itt már senki nem hibázhat, itt már senkinek nincs lehetősége alibizni, itt bizony mindenkinek, a legjobbaknak is, mindent bele kell adniuk a sikerhez. És ehhez méltó kiváló mérkőzéseket hozott a nyolcad döntő első két mérkőzése.

 

Franciaország ellenfele az eddig gyengélkedő Argentína volt itt. Már az első félidő nagy iramú, kifejezetten éles, jó játékot hozott. Az argentinoknál volt többet a labda, de mezőnyben teljesen kiegyenlített játék valósult meg.  A 13. percben Franciaország szerezte meg a vezetést egy büntetőből, de az argentinok jöttek elszántan előre és a 41. percben össze is hozták az egyenlítést.

A második félidő, a Vb eddigi talán legjobb játékát hozta. Hatalmas csata alakult ki a két gárda között. Rengeteg helyzet mindkét csapat előtt és félelmetesen szép, bravúros egyéni teljesítmények. A 48. percben Argentína megfordította a találkozót. A franciák megduplázott erővel próbáltak meg erre válaszolni. És nem eredménytelenül. Az 57. percben egyenlíteni tudtak, majd a 64. percben a vezetést is át tudták venni ismét. Ráadásul a fiatal Mbappe találatával hozták össze újra a vezetést, majd ugyan ő négy perccel később még növelni is tudta a francia előnyt. De nem ülhettek rá az eredményre, mert az argentinok életveszélyesen jöttek előre a szépítésért. A 93. percben meg is szerezték a szépítő találatot, és végig benne volt a lehetőség a játékukban arra, hogy egyenlítsenek, de ez aztán bennük is maradt. Így 4-3-as győzelmével Franciaország került be a negyeddöntőbe, Argentína elbúcsúzott a folytatástól.

A következő mérkőzésen Uruguay csapott össze Portugáliával. Már az első félidőben is Portugália játszott sokkal jobban és sokkal veszélyesebben is, de ennek ellenére a 7. percben Cavanni találatával Uruguay jutott előnyhöz, ami után szinte minden erejét lekötötte, hogy védekezzen a harapni akaró portugálokkal szemben. A második félidő 55. percéig kellett várni arra, hogy megtörjön a jég és Portugália végre betaláljon. Amikor úgy festett, hogy ez elég lesz arra, hogy később fordítsanak is, szinte megint csak a semmiből jött Cavanni a 62. percben és ismét Uruguaynál volt az előny. A portugálok hiába próbáltak meg ezután is mindent elkövetni azért, hogy egyenlítsenek az nem jött össze nekik, Uruguay ki tudta húzni, újabb kapott gól nélkül meglepetésre a találkozót és ez azt eredményezte, hogy az Európa bajnok 2-1-es eredménnyel kiesett a világbajnokságról, Uruguay lehet ott majd a legjobb nyolc között.

Vasárnap is éles, nagyon jó csatákat lehet várni. Spanyolország a házigazda Oroszország ellen lép pályára, először, majd ezután Horvátország fog Dánia ellen megküzdeni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook