2018. október 20. - Vendel

Eljutni Phjongcshangba

2017. december 11. Szerző: Szele Tamás
Bizony, nem is olyan könnyű kijutni a téli olimpiaia játékokra, mármint nem pusztán a közlekedés miatt, habár Korea elég messze van – de annak a sportolónak, aki indulni is szeretne a versenyeken, bizony kvalifikálni kell, be kell jutnia a kvótába. Gyorskorcsolyából ugyan Magyarországnak komoly esélyei vannak, de így is szorítunk minden versenyzőnkért.

 

No, de Nagy Konrád felől már nyugodtak lehetünk. Ugyan nem javított 1000 méteren a gyorskorcsolyázók idénybeli negyedik, Salt Lake Cityben zajló olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, de így is kvótás lesz ezen a távon.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a debreceni sportolót kizárták a táv B divíziójában, azaz a második vonalban. Viszont a múlt héten Calgaryban elért 1:08.78 perces eredménye elég lesz ahhoz, hogy induljon februárban a phjongcshangi téli olimpián.

Nagy Konrád minden bizonnyal 1500 méteren is olimpiai induló lesz. Ezekben a számokban 36-an vehetnek részt a dél-koreai játékokon: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jut kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy viadalon legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg. Nagy Konrád a mostani verseny előtt 1000 és 1500 méteren is 30. helyen állt. Az ISU a hét elején hirdeti ki hivatalosan a kvótához jutott versenyzőket.
Nagy Konrád 5000 méteren is próbálkozott, de nem járt sikerrel, ugyanis a B divízió 36 indulója közül 33. lett 6:53.43 perces eredménnyel. Soha nagyobb bajunk ne legyen – így is szép lesz az a két indulás ezer és ezerötszáz méteren!

Szomorúbb hír, hogy Dékány Bence ugyan szerepelt az olimpiai műsorban debütáló tömegrajtos versenyszámban, de 15. helyével nem jutott tovább az elődöntőből. Az új számban mind a 24 kvótát a vk-pontverseny alapján osztják ki, Dékány így sajnos nem lesz köztük. De legközelebb újra próbálkozhat - és fog is!

Nagy Konrád indulása viszont most már biztos. Sok sikert neki, drukkolunk, hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook