2018. október 20. - Vendel

Az ellopott cipő

2017. november 27. Szerző: Szele Tamás
Sok mindent loptak már, mozdonyt, csatacirkálót, futárt és egyéb érdekességeket, de két dolgot nem: eleven parazsat és futballcipőt mérkőzés közben a játékos lábáról. Kérem, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehetséges – a minap meg is történt, egészen pontosan egy holland bajnoki meccsen.

 

De hogy sikerült?

Ügyesen, és feltételezem, nem az ínség vagy a nyomor vitte rá a tolvajt a tettre, inkább a saját csapata iránti rajongás. Történt pedig, hogy az AZ Alkmaar-FC Twente mérkőzésen a twentés Peet Bijen sarkára lépett az ellenfél egyik játékosa, mely mozdulattól a cipője lemaradt a lábáról. Már ez sem túl sportszerű, az meg főleg nem, hogy egy másik alkmaari játékos kidobta a csukát az oldalvonalon túlra, a reklámtáblák mögé.

Onnét pedig egy fiatal alkmaari néző vette magához, meglepő fürgeséggel. Mintha csak pontosan egy fél pár használt sportcipőre vágyott volna egész addigi életében. Bijen persze igen nagy zavarban volt, ugyanis cipő nélkül nem folytathatta a játékot – megpróbálta visszakérni, de gúnyos röhögésnél többet nem kapott. Végül a bíró lépett közbe, neki már csak visszaadták a cipőt.

Hát, ha a történetet jobban szemügyre vesszük, tényleg nem szegénység, hanem rajongás miatt lopta el az alkmaari legény a cipőt – más kérdés, hogy nem a Twente, hanem az Alkmaar iránti rajongás vitte rá a sportszerűtlen tettre.

Sok okosat nem mondhatunk, a mérkőzést – ilyen körülmények között – az  Alkmaar nyerte, mégpedig 2-0-ra.

Mármost mi lehet az eset következménye?

Sok nem, lévén, hogy a holland bajnokságban futballt játszanak, gólra és nem személyi presztízsre, ez még belefér a „vis maior” kategóriájába is akár – esetleg az Alkmaar kaphat egy figyelmeztetést a szakvezetéstől a játékos természetű szurkolói miatt.

Az eredményt azonban nem módosítja már semmi – pedig mezítláb nem lehet bajnokit játszani...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook