2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Élő remények

2018. augusztus 9. Szerző: Rózsa Misi
Az OTP Vidi nagy küzdelmek árán jutott túl az első selejtezőkörben a BL-ben a luxemburgi Dudelange ellen.

 

Az első mérkőzésen 1-1-et játszottak, a hazai visszavágón 2-1-es Vidi győzelem született. A következő ellenfél már jóval nagyobb erőt képviselt a bolgár Ludogorets személyében. Idegenben 0-0 lett ennek a találkozónak a vége, hazai pályán aztán meglepetésre, 1-0-ra a Vidi nyerni tudott, így került össze a svéd FC Malmö csapatával.

Az első félidőben mezőnyben kiegyenlített játék alakult ki a két csapat között Svédországban. Igaz itt a Malmö kapura valamivel veszélyesebb tudott lenni, de a Videoton előtt is akadtak kósza helyzetek. A második félidőt jobban kezdte a Vidi, harcosan lépett fel és jól szervezett, szemre is látványos támadásokat tudott vezetni. Ennek meg is lett az eredménye, mert a 62. percben a magyar bajnokságban szereplő csapat jutott előnyhöz. Igaz ezután a svédek nagyobb sebességre kapcsoltak és veszélyesen jöttek rá a fehérváriakra. A 71. percben sikerült is elérniük az egyenlítést. De az egyenlítés után is még volt helyzete a Videotonnak és abszolút nem játszott itt most alárendelt szerepet. Gólt ezután már egyik csapat sem tudott szerezni, így maradt az 1-1-es döntetlen közöttük.

Kisebb meglepetésnek mondható, hogy az egyértelműen jó erőkből álló Malmö nem tudott hazai pályán előnyhöz jutni. Az idegenben elért 1-1-es döntetlen egyértelműen a Vidi esélyeit növeli. Hazai pályán jövő héten, kedden kerül megrendezésre a visszavágó, ami elé bizakodva nézhetnek a Videoton szurkolói.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook