2022. január 19. - Márió, Sára

Elődöntők a Fekete Erdő kupán

2018. május 27. Szerző: Rózsa Misi
Rohan előre az idő Németországban. Szombaton már az elődöntők mérkőzéseire került sor. Szerencsére bőven volt magyar érdekeltségünk, akikért szurkolni lehetett.

 

A junior Lőczi Roland 63 kg-ban német ellenfelet kapott. A hazai versenyzővel szemben kicsit megilletődötten kezdett, mint amit megszoktunk tőle. Szerencsére a menet elején mutatott gyengébb teljesítményét a menet végén már kiváló ökölvívással feledtette. Ezzel az első menetet hozni tudta végül. A második menetben érthetetlen, hogy mitől lett passzív, de ez a passzivitás azt eredményezte, hogy ha vékonyan is, de ez a menet az ellenfélé lett. Az utolsó menetben aztán felébredt és egyre szebben küzdött. A menet utolsó percében egyre jobban kezdte elkalapálni az ellenfelét, a végén olyan fölényt alakított ki a maga javára, hogy nem lehetett kérdés, hogy őt engedik tovább a döntőbe ebből a furcsa hullámzó küzdelemből.

Jöhettek az ifjúsági versenyzőink.

Itt 56 kg-ban Ángyán József ellenfele egy rendkívül rutinos ír versenyző volt. Az ír kegyetlenül letámadta Ángyánt, aki nem riadt meg ettől, bátran felvállalta a nyílt verekedést. Nagyon szoros volt a két fiú között ez a gladiátor harc. De aztán mindent összezavart, hogy a vezetőbíró, nehezen magyarázható okból számolt a magyar versenyzőre, akit pedig ott nem is ért érdemi ütés. Ez a magyar fiút fejben teljesen össze is zavarta. Sajnos nem tudta a sarok se felrázni ebből az állapotából, és a második menetben a passzivitása miatt, nagyon nagy ütéseket kapott be, ami okán sajnos idő előtt be is kellett fejezni ezt az összecsapást. Ángyán itt nem mutatta meg igazából amit tud, de tudjuk, hogy nagyon tehetséges, jó bunyósról van szó és elismerés jár neki azért is, hogy a veresége ellenére, bronzérmet tudott szerezni a magyar csapatnak.

Orbán Adrián 64 kg-ban hazai ellenféllel nézhetett farkasszemet a szorítóban. Az első menetben a két fiú nagyon óvatosan mozgott, csak keresték egymás gyenge pontját, igyekeztek feltérképezni az ellenfelet. A második menetre Adrián neki ment az ellenfelének, szép tiszta találatokkal rengette meg a magabiztosságát, és az ellenfél folyamatosan fogásba próbált menekülni vele szemben. A harmadik menetet is nagy fölénnyel tudta Orbán uralni és itt is végig kergette a ringen ellenfelét. Nagyon megérdemelt, szép küzdelemmel vívta ki magának a csapatnak, hogy bekerülhessen a döntőbe.

91 kg-ban Suki József is német ellenfelet kapott ajándékba. Az első menetet Suki óvatosabban kezdte, amit a német fiú ügyesen ki is tudott a maga javára használni és bár szoros volt itt is a küzdelem közöttük, de valamivel a német mutatkozott enyhén jobbnak. A második menetben Suki már sokkal támadóbban lépett fel és egyértelműen ő uralta a ringet. Az ellenfél erejét teljesen felőrölte, hogy folyamatos védekezésre volt kényszerítve. A harmadik menetben Suki nagyon-nagyon megverte a német fiút olyan fölényben bokszolt, hogy a németnek esélye sem maradt ellene érdemi válaszokra. Ez történt a ringben. Ezzel szemben a bírók megosztott pontozással a hazai versenyzőt hozták ki méltatlanul győztesnek és még azt is meg merem kockáztatni, hogy kijelentem, ezzel a súlyos bírói tévedéssel az aranyéremtől fosztották meg a magyar fiút. Suki nyakába ott a bronz, de ez az érem most neki nyilván csalódást jelent és ezt abszolút meg is lehet érteni.

Fehér Koppány +91 kg-ban nem kellett, hogy megizzadjon a ringben. Ellenfele sérülést jelentett a mérkőzés előtt, így küzdelem nélkül lehet ott a magyar fiú a döntőben.

A döntőket ma délután rendezik meg. Hajrá magyarok, küzdjetek szépen és keményen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook