2019. április 21. - Konrád

Előre ország népe, harcra fel

2018. július 11. Szerző: Rózsa Misi
Az oroszországi labdarúgó világbajnokság során, eljutottunk ahhoz a ponthoz, ahol már arról kellett dönteni, hogy ki szerepelhessen a világbajnokság utolsó mérkőzésén,ki indulhasson utolsó nagy harcba a kupa elhódításáért.

 

Mindkét csapat, aki harcba szállt itt egymással, kitűnő erőkből áll.  Igaz kettejük közül eddig a franciák nyújtották a meggyőzőbb teljesítményt folyamatában, de nem lehetett panasz a belgák játékára se igazán és igen kemény, erős ellenfeleken keresztül verekedték el magukat idáig.

Az első félidőben, többet volt a labda a belgáknál, de a franciák vezették a több és a veszélyesebbnek mondható támadásokat. Míg a belgák 3 esetben próbálták meg bevenni a francia kaput, addig ezt már itt 11 esetben kísérelték meg a nagyon szervezetten és igen motiváltan játszó gallok. Az akaratban a belgáknál se volt, hiány, de ők itt most jobban elfogytak erre a sorsdöntő találkozóra (igaz a csoportkörök után, már mindenkinek, minden találkozó sorsdöntő persze).

A második félidőtől akik jelentősebb belga feltámadást vártak, azok ezt részben persze megkapták, ennek ellenére csalódniuk kellett. Tovább nőtt a labdatartási arány a belgák javára. Itt már lényegesen többször sikerült a francia kapu elé elkeveredniük. Mezőnyben alapvetően kiegyenlítődött jobban a játék, ennek ellenére egy nagyon nagy góllal, az 51. percben a franciák szerezték meg az előnyt és nem hagyták a megszerzett sajtot kiénekelni a szájukból.

A belgák kifejezetten a szimpatikus csapatok közé sorolhatóak voltak a VB során. Nekik már az jó eredmény, hogy idáig el tudtak jutni. Itt viszont egyértelműen a jobban játszó csapat jutott tovább, a franciák abszolút megérdemelten kerültek be a döntőbe.

Most már csak az a kérdés, hogy ki lesz a döntőben az ellenfelük. A Horvátország-Anglia találkozó fog dönteni erről.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook