2018. június 23. - Zoltán

Az első érem

2017. július 24. Szerző: Szele Tamás
Hölgyeim és uraim, örömhírrel szolgálhatok, jóslatom valóra vált, ha sok ész nem is kellett a prófétáláshoz: megvan végre a budapesti vizes világbajnokság első magyar érme! Bronz, az igaz, de akkor is kerek, fémes és aki azt mondja, nem csillog gyönyörűen, az ne nézze. Megtört a jég, ami vizes VB-n erős képzavar, de ez a helyzet így, nyár közepén - tudnak a mieink is!

 

Hogy a pontos és szikár tényekre hagyatkozzunk, bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában, megszerezve Magyarország első érmét a 17. vizes vb-n.

A kvartettben Kozma Dominik első emberként 48.26-ra javította a délelőtt felállított 48.61 másodperces országos csúcsát, míg a négyes is új nemzeti rekordot ért el 3:11.99 perccel. A számot az amerikaiak nyerték 3:10.06 perccel, a második helyen a brazil váltó zárt (3:10.34 p).

Maga a verseny hihetetlenül izgalmasan zajlott: Kozma Dominik kezdett, és 50 méternél a másodikként fordult, majd 100 méternél is erre a helyre hozta a váltót. 200 méter után bejöttek elénk a brazilok, bár Németh Nándor a harmadik helyre hozta a magyar gyorsváltót, azonban Holoda Péterre feljöttek a többiek is, gyászos másodpercekig a hatodik helyen álltunk. De nem oda, Buda! Bohus Richárd óriási hajrával nyomta meg a végét, 350-nél a harmadik helyen voltunk, minden lélegzet elszorult – és meglett a bronzérem! Nem mellesleg a harmadik helyen végzett négyes (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd) újabb országos csúccsal ért célba.

Kérem: erre a pillanatra vártunk. Szép volt, srácok, gyönyörű volt, álomszerűen szép – tudtuk, hogy érmet hoztok nekünk.

És, ha már egy jóslatom bevált, hadd nézzek én bele még egy kicsit abba a kristálygömbbe: aranyat látok a közeljövőben, rengeteg aranyat és sok-sok vizet...

Most ez vagy azt jelenti, hogy felfedezzük az óceánon túl Eldorádót, vagy azt, hogy még rengeteg győzelemre számíthatunk ezen a világbajnokságon.

Én a jelek alapján a másodikra tippelnék.

Hölgyeim és uraim: a meteorológusok szerint huzamos éremeső kezdődött térségünkben.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook