2019. január 16. - Gusztáv

Elvérzett a MU

2018. március 14. Szerző: Rózsa Misi
Ha kedd, akkor természetesen BL. És ha BL, főleg már itt a nyolcaddöntőben, akkor izgalmas és kemény párharcok, ahogy azt megszokhattuk.

 

Spanyolországban, a Sevilla otthonában a Manchester United 0-0-s döntetlent játszott. Ez igen komoly reményeket táplálhatott benne, abszolút jogosan a visszavágóval kapcsolatban, amit hazai pályán vívhattak meg. Az első félidőben, tulajdonképpen azt is mondhatjuk, némi túlzással, hogy álmosan kezdtek a csapatok. Többet volt ugyan a labda valamivel a hazai csapatnál, de közel azonos számban akadtak helyzeteik.

A második félidőre felélénkült a játék, a spanyolok kezdték megmutatni, hogy bizony velük komolyan számolni kell. És a ritmus váltásaikat a Manchester United nem tudta megfelelően lekövetni, ami a 74. percben spanyol gólt eredményezett. A bekapott gól, teljesen meglepte az angolokat, ennek is tudható be, hogy 4 perc múlva már két gólos hátrányba kerültek. Igaz itt kicsit megrázták magukat és mindent egy lapra feltéve jöttek előre támadni, ami egy szépítő találathoz elég volt, de többre nem futotta már az erejükből. Az 1-2-es végeredmény azt jelentette, hogy a Manchester United kiesett a BL-ből és a Sevilla léphet párharcuk után tovább.

A Sahtar Donyeck otthon 2-1-re meg tudta verni az AS Roma csapatát. Kicsit reménykedhettek abban, hogy akár ez elég is lehet számukra a bravúrhoz. Nagy meglepetésre, idegenben is bátor támadójátékot mertek felvállalni, náluk volt lényegesen többet a labda és sokáig kiválóan el tudták azt dugni az ellenfél elől. Kevés helyzetet hozott az első félidő, ami leginkább az ukránok dicséretére mondható.
A második félidőben is a vendégeknél volt többet a játékszer, de érezni lehetett, hogy az olaszok támadása egyre intenzívebb és egyre veszélyesebb kezd lenni számukra. Ahogy fáradtak, úgy jött egyre jobban rájuk az AS Roma. Aztán az olaszok melléről nagy kő eshetett le akkor, amikor az 52. percben egy védelmi hibát remekül kihasználva, meg tudták szerezni a vezetést. Az ukránok mindent el akartak követni az egyenlítés érdekében. A nagy akarásnak aztán az lett a vége, hogy a 79. percben emberhátrányba is kerültek és ez tulajdonképpen véglegesen el is döntött mindent. Az eredmény maradt 1-0, így 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal az AS Roma mehetett tovább, a Sahtar számára a torna véget ért.

Így ma már tudjuk, hogy a továbbjutók, akikkel még találkozhatunk:

Juventus

Manchester City

Liverpool

Sevilla

Real Madrid

AS Roma

Még két szereplő csatlakozhat a mezőnyükhöz. A Chelsea-Barcelona és a Bayern München-Besiktas párosítások győztesei. A Bayern München, szinte már biztos,hogy csatlakozni fog, hiszen 5-0-ra intézte el a Besiktast. A Chelsea-Barcelona között az 1-1-es első mérkőzés után még nyitott a továbbjutás kérdése.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook