2018. június 21. - Alajos, Leila

Elvették a magyar aranyat a bírók

2017. augusztus 1. Szerző: Rózsa Misi
A serdülők legnagyobb európai ökölvívó seregszemléjét, a Schollboys Európa Bajnokságot rendezték meg Romániában, Valcea városában. A serdülők ebben a sportágban 13-14 éves gyerekek. A magyar csapatot 17 fő képviselte.

 

A magyar csapat összeállítása:

38.5 kg Váry Tamás

40 kg Mucska Dominik

41.5 kg Szöllősy Áron

43 kg Horváth Krisztián

44.5 kg Buza Rafael

46 kg Balogh Krisztián

48 kg Muhovits Milán

50 kg Lakatos Kevin

52 kg Horváth Máté

54 kg Nagy Dominik

56 kg Varga Enrikó

59 kg Samu Ferenc

62 kg Puporka Ádám

65 kg Sztojka Ferdinánd

68 kg Bóni József

72 kg Vörös Ferenc

76 kg Károlyi Dávid

80 kg Szabados Béla

+80 kg Dudás Zsolt

Edzők: Konkoly István, Vajmi Csaba, Füzesy Zoltán, Botos Tibor. A csapatvezető: Füzesy Zoltán volt.

Mondanunk sem kell, hogy ilyen rangos versenyen, tényleg Európa élvonala jelenik meg, így itt sikert elérni, nagyon nehéz, a siker értéke eszméletlen jelentős. És a magyar szereplés kifejezetten a mezőny ismeretében sikeresnek volt mondható ismét.

Ötödik, pontszerző helyen végzett: Váry Tamás, Búza Rafael, Muhovits Milán, Samu Ferenc, Károlyi Dávid, Szabados Béla.

Dudás Zsolt nagy büszkeségünkre és taéán kicsit meglepetésre is, de bronzérmet tudott szerezni, kiváló teljesítménnyel.

Legmesszebb Sztojka Ferdinánd jutott el, aki a végén döntőt játszhatott orosz ellenfelével Akim Pavljukovval. És mi kimondjuk, amit a bírók nem tettek meg, hogy a döntő mérkőzését bizony Ferdinánd nagyon nagyot bokszolva az orosz srác ellen megnyert. Az első mentben is már a magyar fiú volt a kezdeményezőbb, többet is talált tisztán és bár kicsit szorosnak látszhatott kívülről még ez a része a mérkőzésüknek, de egyértelműen ő volt mégis a jobb. A második menetben már olyan egyértelmű lett a főlénye, hogy ellenfelére számolni is kellett. Az utolsó menetben az orosz végig menekült már a bunyó elől, látszott rajta, hogy tart ellenfelétől, így itt komolyabb verekedés már nem alakult ki. Mindenki, a versenyzők, a közönség egyértelműen meg volt győződve arról, hogy nem születhet itt más ítélet, mint magyar siker és magyar arany. De mindezek ellenére, a bírók valamiért az orosz fiút hozták ki 3-2 arányban győztesnek, így Sztojka megérdemelt aranyát, egyszerűen elvették tőle ami a helyszínen a közönség részéről is nagy felháborodást váltott ki, de akik a helyszínen voltak arról számoltak be, hogy az eredmény kihirdetésénél az volt a legérdekesebb, hogy látszott magán az orosz fiún és az edzői csapatukon is a hatalmas meglepetés, ők se erre számítottak.

A magyar csapat a végén 10. helyen zárta a kicsik EB-jét, ami nem rossz eredmény. Nagyon látszott sok fiatalon, hogy még nem igazán rutinosak. A magyar versenyzők közül volt olyan, akinek eddig 6-8 meccse volt mindössze, míg nemzetközi ellenfeleink ennek a sokszorosát bokszolták már le pályafutásuk alatt. Mindezek ellenére a rutin megszerezhető és a kép amit mutatott a csapat, bizakodásra adhat okot a jövőre nézvést. Az érem táblázatot az oroszok nyerték meg, második helyen az ukránok, míg a harmadik helyen az angolok végeztek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook