2019. február 16. - Julianna, Lilla

Épp lecsúsztak

2018. május 26.
A múlt hétvégén,Budapesten megrendezett Műúszó Világkupa-állomáson a magyar válogatott kombinációs kűrben éppen csak lemaradt a dobogóról, így a több ezres tömeg nem láthatta dobogóra állni a hazai lányokat a Duna Arénában.

 

Most hétvégén azonban bebizonyította a válogatottunk,hogy nem hiába dolgoznak lassan három éve az orosz származású Natalia Tarasova szövetségi kapitánnyal. A 6., madridi állomás egyik napján sem maradtunk eddig erem nélkül, ráadásul pontszámbeli javulás is látható a csapatunknál.

Kiss Szofi a tegnapi nyitónapon egyéni legjobbját úszta a technikai programok versenyeben, amit ezüstéremmel jutalmaztak. A másik magyar szolista, Rényi Luca rövidprogramjára a harmadik legmagasabb pontszámot kapta, azonban dobogóra sajnos nem állhatott,hiszen a Világkupa szabályainak értelmében egy nemzetből csak egy versenyző állhat fel. A bronzerem így a lengyel lány nyakába került.

Az egyéni versenyzőink sikeres szereplesen felbuzdulva a 10 fos magyar kombinációs kűrünk a mai, szombati versenynapon rendkívül motiváltan versenyzett. A Kiss Szofival és Renyi Lucával erősített magyar egység nagyon biztató, 78,3-as pontot kapott a biroktól,ami mar megközelíti a sokszor emlegetett 80-as álom pontszámot.

A versenysorozat spanyolországi állomásán ezzel a teljesítménnyel a második ezüstérmet szerezte meg a magyar egység, és hatra van meg több olyan versenyszám, ahol a válogatottunk vízbe ugrik.

A szolistáinkon kívül junior korú sportolókból álló magyar válogatottat júliusban ismét Budapesten láthatjuk versenyezni a Duna Arénában megrendezésre kerülő junior Világbajnokságon.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook