2022. augusztus 14. - Marcell

Éremeső a paravívóknál

2018. március 18. Szerző: Szele Tamás
Mindig jó érzés a parasportolóink eredményeiről beszámolni. Jó a többiekéről is: de tudjuk, érezzük, mennyivel több munka, küzdelem, ráfordítás van a parasportolók eredményeiben – most pedig nem is egy érem született, hanem egyenesen öt! Van mit, van kiket ünnepelnünk tehát. De lássuk a részleteket!

 

Krajnyák Zsuzsanna a párbajtőr után tőrben is aranyérmet nyert a római kerekesszékes vívó-világbajnokságon. Ugyanebben a számban Hajmási Éva második lett, akárcsak férfi kardban Osváth Richárd. Ellenben Hajmási Éva fegyelmezett vívással először nyert vk-versenyt kardban.

Krajnyák az A sérültségi kategória szerdai versenyében a legjobb 16 között grúz ellenfelet győzött le magabiztosan, majd az olasz színekben szereplő Andrea Mogosnál három tussal bizonyult jobbnak a negyeddöntőben. A fináléért az orosz Alena Jevdokimova ellen nyert 15-13-ra, a döntőben pedig csapattársát, Hajmási Évát múlta felül 15-7-re. Utóbbi az ezüstéremig dél-koreai, ukrán és többszörös paralimpiai bajnok hongkongi vívót győzött le - a viadal honlapja szerint.

A paralimpiai ezüst- és bronzérmes, 38 éves Krajnyák előzőleg 2002-ben és 2011-ben volt egyéniben világbajnok, Rómában pedig keddi győzelme után már a második egyéni diadalát aratta.

A tavalyi, riói paralimpián tőrben és kardban is ezüstérmes Osváth is közel állt a duplázáshoz, a keddi tőr győzelmét követően szerdán kardban második lett az A kategóriában. Orosz és ukrán ellenfelét simán verte, a negyeddöntőben a francia Ludovic Lemoine-t 15-11-re győzte le, akárcsak egy fordulóval később a görög Vaszileiosz Ntuniszt. A döntőben aztán az orosz Makszim Saburovtól egyetlen tussal, 15-14-re kapott ki. A női tőrözők B kategóriájában Dani Gyöngyi hatodik lett.

Világraszóló eredménynek tapsolhattunk – most kérnék egy kis ünneplést a parasportolóknak. Egy kicsivel többet, mint szokásos. Gondoljunk bele: ők mekkora hátránnyal indultak – és mégis legyőzték a világot!

Köszönjük, nagyon köszönjük!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook