2018. június 23. - Zoltán

Érmek a pástról

2017. augusztus 22. Szerző: Szele Tamás
Persze, az nem úgy van, hogy az érem a páston hever, csak le kell hajolni érte: ott, kérem, küzdeni, harcolni kell, szó szerint kivívni az elismerést, a dobogós helyet – ez szerencsére most is sikerült a mi lányainknak-fiainknak az Universiadén. Hiába, vívni tudunk (úszni is, valamint úgyszintén értünk egy csomó más dologhoz, de most a vívásról van szó).

 

Női tőrben Kreiss Fanni arany-, férfi párbajtőrben Bányai Zsombor pedig ezüstérmet szerzett hétfőn a Tajvanon zajlóversenyen.

 A magyar csapat tájékoztatása szerint a 28 éves Kreiss könnyedén jutott el a negyeddöntőig, ahol a nap legszorosabb mérkőzésén egyetlen találat különbséggel, 15-14-re győzte le a francia Chloe Jubenot-t. Innentől kezdve pedig megállíthatatlannak bizonyult, hiszen az elődöntőben olasz, majd a fináléban orosz ellenfelét is könnyedén múlta felül.
    "Ahogy reggel kezdődtek a dolgok, mindent gondoltam volna, csak azt nem, hogy nekem majd még dolgom lehet az esti eredményhirdetésnél. Aztán ahogy haladtunk előre mind jobban belemelegedtem és szerencsére fordult a kocka" - mondta az antwerpeni egyetemen végzett Kreiss Fanni.
    A 20 éves Bányai remek vívással menetelt a döntőig, ott azonban kikapott orosz ellenfelétől. A verseny után Halla Péter tanítványa elmondta, hogy egy nappal korábban hosszan tartó, erős rosszullét kínozta, még a visszalépését is fontolgatta emiatt.

A magyar csapat mindhárom eddigi érmét a vívók szerezték az Universiadén, vasárnap a világbajnok kardozó, Szatmári András lett aranyérmes.

Csodálatos eredmények, hiába: ezt várja a közönség, ezt várja a szakvezetés, mindenki ezt várja – és a mi vívóink nem engedik, hogy csalódjunk.

Köszönjük, szép volt!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook