2019. február 16. - Julianna, Lilla

Érmek Afrikából

2018. május 7. Szerző: Rózsa Misi
Folytatódtak Afrikai kontinensen, Marokkóban, Rabat városában a Gymnnasiade Nemzetközi Ökölvívó Torna küzdelmei. Megint több magyar ringbe lépett.

 

Szőllősy Áron ukrán ellenfelet kapott 50 kg-ban. Nagyon kemény és elég durva csata alakult ki a két fiú között, nagyon sok szabálytalansággal tarkítva. Többször például kölcsönösen lefejelték egymást, de furcsa mód a bíró minden magyar szabálytalanságra reagált, míg az ellenfél szabálytalanságait figyelmen kívül hagyta teljesen. A harmadik menetben Szőllősy térde megsérült, ezért a bíró a versenyző testi épségét védve, kénytelen volt beszűntetni a küzdelmüket. Szőllősy Áron nyakába a vereség ellenére ott lóg a bronzérem, ami azért vigasztalhatja egy kicsit őt.

Samu Ferenc 60 kg-ban hazai ellenfelet kapott. Kicsit megilletődötten kezdte a mérkőzést és ezért az ellenfél előnyhöz tudott jutni vele szemben. A második menetben már jobban sikerült Samunak belelendülnie a harcba, de itt is egy ici-picivel az ellenfél látszott jobbnak. A harmadik menetre találta meg Samu az ellenfél stílusának az ellenszerét, de sajnos ez már kevés volt itt a fordításhoz, így megosztott pontozás mellett, de az ellenfele jutott a döntőbe Samu Ferenc bronzérmet gyűjtött be a csapatnak.

Lőczi Roland 63 kg-ban ukrán ellenfelet kapott a nyakába. Ráadásul azt a fiút, aki a Bornemissza Gergely Emlékversenyen itthon le tudta őt győzni. De Rolandot ez a kellemetlen emlék nem feszélyezte, hanem sokkal inkább erőt adott neki ahhoz, hogy itt bizonyítsa, van olyan jó bunyós, mint az ukrán. És ez összejött neki. Nem csak összejött, de nagyon összejött, hiszen az első menetben már egy jobb egyenessel úgy eltalálta az ellenfelét, hogy arra számolni kellett és mivel képtelen volt kitisztulni, be is fejeződött a küzdelmük, vasárnap Lóczi a döntőben bizonyíthat majd.

Balogh János 70 kg-ban erős afrikai ellenfelet kapott. Ennek ellenére, kiválóan indult kettejük összecsapása, mert Balogh diktálta a tempót, kiválóan bokszolt és jelentős fölénybe is tudott kerülni. Az algériai srác elég nagy bajban volt vele szemben. De aztán a második menetben egyetlen kis kihagyás következtében bekapott egy ütést az orrára Balogh, ami olyan rosszul találta el, hogy eleredt az orra vére és mivel ezt nem tudták elállítani, a bíró sajnos kénytelen volt leléptetni a magyar fiút, aki e nélkül simán bejutott volna a döntőbe, így viszont sajnos neki is be kellett érnie itt a bronzéremmel.

Lőczy Roland mellett vasárnap szintén a döntőben küzdhet meg a legfényesebb éremért 80 kg-ban Juhos István és a 80+ kg-ban Kiss Hunor Levente is. Szurkoljunk a magyar fiúknak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook