2019. január 16. - Gusztáv

Erre nagyon nem számítottunk

2018. április 2. Szerző: Rózsa Misi
A férfi kézilabda fellegvára Magyarországon Veszprém. Így nagyon számítottunk arra, hogy a Veszprém, a Bajnokok Ligája sorozatában folytatni fogja a jó szereplését és valljuk meg, arra számítottunk, hogy a Skjern ellen viszonylag könnyedén ki fogja verekedni a maga számára a továbblépés lehetőségét.

 

Az első mérkőzésen következett be a baj. Talán az okozta a problémát, hogy túl nagy mellénnyel lépett a csapat pályára, úgy gondolván, hogy tartaléklángon küzdve is el lehet érni jó eredményt a gyengébb ellenféllel szemben. Miközben a Skjern nagyon komolyan vette ezt az összecsapást és nem feltartott kézzel léptek ellenünk pályára. Mi kezdtünk jobban, de a lassabb tempó az ellenfélnek kedvezett, így hamar át is vették tőlünk a vezetést és jól tudták azt végig tartani. Volt amikor már az első félidőben 7 gólos előnyre tudtak szert tenni, amiről érezni lehetett, hogy túl sok lesz. Az első félidő 17-13-al zárult a javukra.

Vártuk, hogy a második félidőre a Veszprém jobban fel tud majd pörögni, de meglepő módon ez nem következett be. A félidő végén olyan is volt, hogy az ellenfél 9 gólos előnynek örülhetett. Sajnos ezt a félidőt is ellenfelünk nyerte 15-12-re. Így a vége 32-25 lett.

Nagyon jelentős előnnyel várhatták a visszavágót, de sokan még így is reménykedtünk abban, hogy egy Veszprém van olyan csapat, aki hazai pályán még ilyen hátrányból is ki tudja verekedni a továbbjutást.

De itthon se igazán lehetett most a csapaton érezni a szüksége hatalmas átütő erőt. Nyertük ugyan az első félidőt 16-13-ra és a játék képe alapján a fáradó ellenféllel szemben ez jó kezdet is lehetett volna, de hiába jött keményen előre a Veszprém, ellenfelünk kiválóan tudta megszervezni a védekezését. És ugyan ezt a félidőt is meg tudtuk nyerni 18-16-ra, amivel a mérkőzés vége 34-29 lett a javunkra. De ez az összesítésben sajnos 59-61 lett, és a Veszprém borzalmas nagy csalódásra kiesett ezzel a BL további küzdelmeiből.

A problémát csak fokozza, hogy másik csapatunk a Szeged is 7 pontos hátránnyal várja a folytatást, amit az erős Kiel otthonában hozott össze, így itthon bravúr kéne már ahhoz, hogy fordítani tudjanak és legyen magyar csapatunk a folytatásban.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook