2018. december 10. - Judit

És akkor ez lesz az étlapon

2017. december 15. Szerző: Rózsa Misi
Az igazi minőségi foci szerelmesei kicsit szomorkodhatnak, hiszen a BL következő mérkőzéseire, csak jövő év februárjában fog, sor kerülni. Addig be kell érni még a jobb bajnokságok mérkőzéseivel. Igaz az NB1 kieseik ezekből, hiszen ott is már megkezdődött a téli szünet.

 

Viszont forró február lesz, hiszen nagyon érdekes párokat adtak ki a sorsolások.

A Basel otthon kezdhet a Manchester City ellen. Nagy meglepetés lenne ha a végén nem az angolok jönnének jól ki ebből.

A Juventus, Tottenham párosítás már nem ad ennyire egyértelmű esélyest, bár az olaszok mi tagadás az egyenes kiesési szakaszra jellemzően nagyon fel tudják szívni magukat, így ha halványan is, de ők látszanak esélyesebbnek a továbblépésre.

A Porto és a Liverpool párharca is érdekes lehet. Ha a portugálok az első mérkőzésen nem tudnak jelentős előnyre szert tenni, akkor jelentősen csökkentik saját esélyüket a továbbjutásra, mert bár a Liverpool messze van egykori önmagától, de még mindig nagyon veszélyes csapat.

Hatalmas küzdelem várható a Real Madrid és a PSG párharcából is. Bár magam hajlok arra, hogy a spanyolokat mondjam esélyesebbnek, nagyon meleg lehet ez a francia pite számukra.

Látszólag a Bayern München-Besiktas párosítás egyértelműnek látszik, és nem lehet kérdés a sima német továbblépés. De a bajorok nem annyira meggyőzőek mostanában, viszont a törökök remek formát mutatnak, így rendesen megnehezíthetik a német sikert.

A Chelsea-Barcelona összecsapásra is nehéz könnyű szívvel rávágni az esélyesebb személyét, miközben azért a Barcelona az csak a Barcelona, Messivel és társaival, akik a végső győzelemre sem esélytelenek.

A Sahtar Donyeck eddig remekül menetelt, de a papírforma szerint ez a menetelés jó eséllyel itt érhet véget számukra az AS Roma ellen. Bár az ukránokban mindig ott lapul a nagy meglepetés lehetősége is.

A Sevilla a vele abszolút egy súlycsoportba tartozó Manchester United csapatát kapta ellenfélnek, a legjobb 16 között, így itt a lehetetlennel azonos megtippelni, hogy ki lehet az esélyesebb a továbblépésre.

3 spanyol csapat a legjobb 16-ban. 5 angol van itt mellettük és 2 olasz. Ezek még nem meglepetések, az talán igen, hogy csak egyetlen német csapat tudott eljutni idáig. Svájc, Ukrajna, Portugália, Franciaország, Törökország képviseli még magát a BL érdemi, az egyenes kiesési szakaszában.

Nem semmi izgalmak elé nézhetünk majd tehát a 2018-as év kezdetén.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook