2019. január 16. - Gusztáv

Európa Liga az éles szakaszban

2018. február 20. Szerző: Rózsa Misi
Ahogy a Bajnokok Ligája, úgy az Európa Liga küzdelmei is elértek az éles szakaszba, amikor már egyenes kieséses szakasz következik a csapatok számára. Érdekes párosítások jöttek össze a sors szeszélye folytán és az első forduló után még a legtöbb helyen nyitott maradt a továbbjutás kérdése.

 

A Crvena zvezda hazai pályán indított a CSZKA Moszkva ellen. Érdekes módon az oroszok voltak az aktívabbak a találkozó során, ők irányították a mérkőzést, gól ugyan nem esett a találkozó során, csak nagy mezőnyküzdelem de az elég csúnya volt, ahogy a szerbek nem tudták kihasználni a hazai pálya előnyét. A mutatott játék képe alapján, az oroszok továbbjutása a valószínűbb majd a visszavágó után. 0-0.

Az FC Asztana az első félidő elején nagy meglepetésre meg tudta szerezni a vezetést a Sporting CP ellen. Ráadásul ezt az előnyét, sokáig tartani is tudta. De aztán jött a második játékrész, ahol 8 perc alatt szereztek a portugálok három gólt, és nem sokkal ezek után, még emberhátrányba is került a hazai csapat, ami megpecsételte a mérkőzésüket. Itt nem kérdés, hogy a portugálok lényegesen esélyesebbek a továbbjutásra. 1-3.

A Szpartak Moszkva komoly reményekkel várta hazai találkozóját az Athletic Bilbao ellen. De erős hidegzuhanyt kaptak már az első félidőben a nyakukba azzal, hogy a spanyolok három gólos előny mellett vonulhattak pihenni a szünetre. A második félidőre javult ugyan az oroszok játéka és egy szépítő találatra is futotta az erejükből, de a hátrányuk a visszavágóra az 1-3-as végeredmény okán igen jelentős.

Jó meccset játszott egymás ellen a Real Sociedad és a Salzburg. Egy szerencsétlen öngól által a vendégek kerültek előnybe az első félidőben. De a második félidőben a hazai csapat előbb egyenlíteni tudott, majd a vezetést is átvette a mérkőzést megfordítva ezzel. Csakhogy a hosszabbítás utolsó másodpercében az osztrákok is ismét betaláltak, így 2-2 lett a vége, ami nagyon nyitott eredmény a visszavágóra.

Az Östersunds otthon fogadta az Arsenal csapatát. Hát ha azt mondjuk nem voltak egy súlycsoportban, akkor nagyon enyhén fogalmazunk. Már az első félidőben két gólos Arsenal előny volt a vége a játéknak. Ráadásul hatalmas nyomás alatt tartották végig ellenfelüket. A második félidőben is az angolok tudtak csak betalálni, pedig a hazai csapat a hosszabbításban 11-eshez is jutott, de kihagyták. 0-3.

Az Olympique de Marseille otthon kezdett a Braga ellen. A franciák remekül kihasználva a hazai pálya előnyét is, már a 4. percben vezetéshez jutottak, a második félidőben ezt további két találattal növelve alakították ki a 3-0-ás végeredményt.

A Nice a Lokomotív Moszkva ellen lépett pályára. Úgy festett sokáig, ez egy sima mérkőzés lesz a hazai csapat számára, hiszen az első félidő közepére Balotelli duplájával már két gólos volt az előnyük. Igaz az első félidő végén az oroszok szépíteni tudtak egy büntetőből. Csakhogy a 67. percben a hazai csapat emberhátrányba került egy buta szabálytalanság miatt. Két perccel a kiállítás után, már egyenlíteni is tudtak az oroszok és a 77. percben meg is fordították a mérkőzést. 2-3.

A Ludogorets csapata az AC Milant fogadta. Az olaszok az első félidő utolsó percében jutottak előnyhöz. A második félidő közepén ezt az előnyt egy büntetőből tovább tudták növelni, majd a lefújás előtt a hosszabbítás utolsó másodpercében egy újabb találatukkal fölényessé tették a győzelmüket. 0-3.

Nagy meccset játszott egymás ellen a Borussia Dortmund és az Atalanta. A németek szereztek előnyt az első félidőben, de a második félidőben az olaszok egyenlíteni tudtak, majd 5 perc múlva meg is fordították a találkozót a javukra. De a németek nem hagyták magukat, előbb egyenlítettek, majd a hosszabbításban megint átvették az előnyt. 3-2.

Egy viszonylag laposnak mondható első félidővel mutatkozott be a Partizan a Pilzen ellen. Aztán a második félidő már pergősebb játékot hozott, a szerbek jutottak előnyhöz, de a cseheknek összejött az egyenlítés. 1-1.

Az első félidőben nagyot küzdött egymással a Napoli és az RB Leipzig gárdája, de gól nem született. A második játékrészben az olaszok megszerezték az előnyt és nagyon úgy festett meg lesz a papírforma győzelem. De nem lett meg. A németek a 61. percben kiegyenlítettek, a 74.-ben a vezetést is átvették, és a hosszabbításban még az előnyüket is növelni tudták a visszavágóra. 1-3.

A Lyon és a Villareal kis túlzással mondhatjuk lelazsálták az első félidőt. De aztán jött a második játékrész, ami már sok gólt és hatalmas küzdelmet hozott. A franciák 3 perc alatt szereztek itt két gyors gólt. Igaz erre a spanyolok még tudtak válaszolni és benne volt a játékukban az egyenlítés lehetősége is, de a franciák újabb találata, végleg megpecsételte a mérkőzés sorsát. 3-1.

Talán a játéknap legnagyobb meglepetését az okozta, hogy az FCSB le tudta győzni otthon a Lazio csapatát. Már az első félidő közepén megszületett a döntő találat és az előnyüket a románok végig meg tudták őrizni. 1-0.

Az elmúlt szezon meglepetés csapata az FC Köbenhavn nem nagyon remekelt eddig az idényben. De sokan remélték a szurkolóik közül, hogy talán az Atletico Madrid ellen sikerülhet a feltámadás. És erősítette a reményüket, hogy a 15. percben ők szerezték meg a vezetést. 6 egész percen át örülhettek ennek, mert akkor egyenlítettek a spanyolok, majd nem sokkal később a mérkőzést is megfordították újabb találatukkal. A második félidőben is a spanyolok nyomtak nagyon, ami újabb két találatukban teljesedett ki. Így lett a vége 1-4.

A Celtic végig jelentős főlényben tudott játszani az Zenit ellen otthon. De csak a 77. percben tudtak betalálni ellenfelüknek, igaz azzal az egyetlen találatukkal el is döntötték a mérkőzés sorsát. 1-0.

Az AEK Athen a Dinamo Kijev csapata ellen lépett pályára. Ez a két csapat nagyon kiegyenlített jó mérkőzést vívott egymással. A vendégek jutottak előnyhöz az első félidőben, de a görögök a 80. percben egyenlíteni tudtak. 1-1.

A visszavágók közül egy találkozót február 21.-én a többit február 22.-én fogják lejátszani.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook