2018. június 23. - Zoltán

Európa Liga selejtezők

2017. június 28. Szerző: Rózsa Misi
Csütörtökön már mindhárom magyar csapat pályára fog lépni az Európa Liga selejtezőiben. Két csapatunknak nagy mázlija volt a sorsolás során, nekik kedvezett a szerencse, egy csapatunk elég nehéz ellenfelet kapott, így az ő sorsa erősen bizonytalan.

 

A Ferencváros a lett Jelgava ellen lép pályára háromnegyed hétkor csütörtökön. A lett csapatnak komolyabb nemzetközi eredmény nincsen. A Ferencvárost segíti az is, hogy hazai pályán fogja most lejátszani az első mérkőzésüket és nagy az esélye annak, hogy akár már itthon az első meccs során eldöntheti a találkozó sorsát. Hatalmas szégyen és bukás lenne, ha ezzel az első feladattal sem tudnának megbirkózni a Fradi játékosai. 

Szintén csütörtökön lép először pályára a Vasas alakulata is. Igaz nekik lényegesen nehezebb dolguk van, egyrészt azért, mert idegenben kell sikeresnek lenniük, másrészt pedig azért, mert az izraeli Beitar Jeruzsálem az már egy erősebb, komolyan vehető jó csapat. Nagy fegyvertény lenne a magyar csapat számára, ha jó eredményt érne el az első mérkőzésen és a másodikon itthon kiverekedné a továbblépés lehetőségét. Idegenben az iksz is jó lehet, főleg ha sikerülne gólt szerezni. 

Talán a legkönnyebb dolga a Videotonnak lesz, aki a máltai Balzan csapatát kapta ellenfélnek. A fehérváriak itthon kezdhetik meg a selejtező sorozatukat, csütörtök este háromnegyed kilenckor. A máltai csapatot illene már az első meccsen rendesen gólokkal kitömni, a kis arányú győzelem is egyfajta vereséggel érhetne itt fel. 

A visszavágókat a Videoton július 4.-én fogja lejátszani, a Ferencváros és a Vasas július 6.-án. Nagyon reméljük, hogy a visszavágók már csak formaságnak fognak számítani a magyarok számára, bár magyar csapatok esetében semmit nem lehet biztosra venni, sajnos már több csapatunk bizonyítani tudta, hogy a nemzetközi mezőnyben, sehol sem jegyzett csapatoktól is képesek simán kikapni és távozni a nemzetközi szerepésből. De talán ez most nem így lesz. Meglátjuk csütörtökön. Hajrá magyarok! 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook