2019. február 19. - Zsuzsanna

Európa ligában is sorsoltak nekünk

2018. június 21. Szerző: Rózsa Misi
Megtörtént a sorsolás az Európa Liga selejtezőire. Három magyar csapat volt ebben érdekelt: a Ferencváros, Újpest és a Honvéd. A Ferencváros és a Honvéd a bajnoki szereplésével vívta ki, hogy indulhasson az Európa Ligában, az Újpest a kupagyőzelme által.

 

Elsőnek a Honvédnak lett ellenfele, a macedón FK Rabotnicki személyében. Az FK Rabotnicki hazája bajnokságának harmadik helyén végzett, míg a Honvéd a negyedik helyen. Nem lehet félvállról vennie a Honvédnak ezt az összecsapást, hiszen az FK Rabotnicki nem ismeretlen előttünk, ők verték ki a nemzetközi kupából a Debrecen csapatát anno. A Honvéd az első mérkőzését hazai pályán játszhatja majd le.

Az Újpest idegenben fog kezdeni, az azeri Neftci PFK ellen. Az Újpest a magyar bajnokság dobogójának harmadik helyén végzett a bajnokságban, ellenfele saját bajnokságában szintén a harmadik lett.

Amíg a Honvéd és az Újpest egy alapvetően könnyen verhető ellenfelet kapott az első körre, a Ferencvárosnak már nem volt ilyen szerencséje.

A Fradi ellenfele az izraeli Maccabi Tel-Aviv lesz. Mindkét csapat, saját bajnokságában a második helyen végzett és ez a második hely, mindkét csapat számára csalódás volt. A Ferencváros a nemzetközi torna selejtező mérkőzését hazai pályán kezdheti majd el. Bravúrra lesz szüksége a továbblépéshez.

Mindhárom magyar csapat, július 12.-én léphet az Európa Liga selejtezőjében először pályára.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook