2018. december 10. - Judit

Európai futballbajnokságok félidőben - 1. rész

2017. december 22. Szerző: Rózsa Misi
A magyar bajnokság már elvonult egy időre téli pihenőre. Most a komolyabban vehető bajnokságok közül is több befejezi ebben az évben a versengést, érdemes a szünetre vonulás előtt kicsit körbe nézni, hogyan is fest ezekben a bajnokságokban a helyzet.

 

Nincs abban semmi meglepő, hogy a Bundesligában szokás szerint a Bayern München áll a tabella élén. Az viszont már nem kis meglepetés, hogy a bajnokságuk felénél, már előnye a másodikkal szemben 11 pont. A 17 mérkőzés után 13 esetben hagyhatta el győztesen a pályát, 2 esetben döntetlent ért el és 2 esetben talált csak legyőzőre. Ez 41 pontot ér számára. Szintén meglepetésnek mondható, hogy félidőben a második helyen a Schalke 04 csapatát találhatjuk. Igaz utána már szintén a két nagy csapat következik, egyaránt két ponttal lemaradva a Schalke 04-től, a Dortmund és a Leverkusen. A Schalke 04-nek 30 pontja van a Dortmundnak és a Leverkusennek 28-28.

Nagy múltú csapatokat találhatunk a kiesőjelöltek között. A 15 pontos Werder Bremen és a szintén 15 pontos Hamburg az. Igaz csak 2 pont a hátrányuk a bent maradást jelentő helyekhez képest.

Magyarként örömmel konstatálhatjuk, hogy a Dárdai Pál által vezetett Hertha Berlin csapata a 10. helyen áll a stabil középmezőny tagjaként. Ráadásul nekik általában a tavasz jobban szokott sikerülni, mint az ősz, így van reális esély arra, hogy akár nemzetközi szereplést biztosító helyre lépjenek fel a szezon végére. 4 pont a hátrányuk jelenleg, ennek elérésére.

A francia bajnokságban a Ligue 1-ben is befejeződött a játék idén. Itt is félidejéhez érkezett el a bajnokság.

Abszolút nem meglepő itt sem, hogy a bajnokság legjobb csapata a PSG vezeti a tabellát, 9 ponttal. 19 mérkőzéséből 16-ot megnyert, 2 esetben osztozott a pontokon és csak egyetlen esetben kényszerült kapitulálni. 50 pontja van már.

Mögötte a Monaco és a Lyon küzd az üldözésében, mindkét csapatnak 41 pontja van. 3 ponttal van tőlük lemaradva az Olympigue de Marseille.

Itt is találni egykor nagy múltú csapatokat a kiesők között, mert a 19 pontos Lille és a 11 pontos Metz itteni elhelyezkedése nem méltó ahhoz, amit ezek a csapatok egykor el tudtak érni.

Az orosz bajnokságban már sokkal több meglepetéssel lehet találkozni és itt már el is múlt a bajnokságnak több mint a fele.

Az már önmagában meglepetés, hogy a Lokomotív Moszkva vezeti a bajnokságot 45 pontjával. 20 mérkőzésen 14 alkalommal tudott nyerni és 3 döntetlenje, 3 veresége van mellette. Előnye nyolc pont az őt követő Zenit és Szpartak Moszkva előtt. Meglepetés az is, hogy utánuk a Krasznodar következik, és csak azután találjuk meg a tabellán a CSZKA Moszkva csapatát. Igaz hozzá kell tenni, hogy a Krasznodar előnye mindössze egy pont a CSZKA Moszkvával szemben. Az élen szoros a verseny, de az őket követő középmezőny már egyre távolabb van tőlük, 8 pont lemaradással.

Az egykor fényes napokat átélő Anzsi csapata ebben a szezonban 19 pontjával ott van a kiesőjelöltek között. Igaz a bent maradó helyektől csak 3 pontra van leszakadva, így még kiverekedheti a bent maradást egy jobb folytatással.

Portugáliában semmi meglepetésről nem lehet beszámolni a szünet előtt. A Portó vezeti a bajnokságot 39 ponttal, de nagy riválisa a Sporting CP tapad rá, szintén 39 ponttal. Alig van 3 ponttal lemaradva tőlük a Benfica, akitől 5 pontra ott találjuk a Bragát. Itt nagy küzdelem lesz még elől, amibe középről aligha szólhat majd bele már bárki.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook