2018. december 15. - Valér

Európai futball bajnokságok félidőben 2. rész

2017. december 26. Szerző: Rózsa Misi
Spanyolországban az El Clasico zárta az idei évet, mint a legnagyobb eseménye a spanyol bajnokságnak. Itt is most egy időre szögre akasztják a stoplist és elmennek kicsit pihenni, kikapcsolni a játékosok.

 

Megszokhattuk, hogy a spanyol bajnokságban általában az élen nagyon szoros harcot vív egymással a Real Madrid, Barcelona és az Atletico Madrid csapata. 2017 végén most nagyon nem ez a helyzet. A Barcelona jelentős előnnyel vezeti a bajnokságot, mert ezen a szinten már a 9 pontos előny, igen tetemesnek mondható. Veretlenül szereztek ekkora előnyt, 17 meccs után. 14 győzelem mellett mindössze három döntetlen a mérlegük. 45 pontot jelent ez számukra.

Második helyen kis meglepetésre, nem a Real Madrid a közvetlen üldözőjük, hanem a 36 pontos Atletico Madrid. A Real Madridot még a Valencia is meg tudja előzni és ezzel leszorítja a dobogóról is. A Valenciának 34 pontja van. A Real Madrid 31 ponttal csak a negyedik. Utánuk következik a Sevilla és a Villareal.

A kieső helyen itt is találunk egykor nagy múltú erős csapatot, a Deportivo La Coruna-t. Hogy a Malaga és a Las Palmas van vele együtt a kieső pozíciójában jelenleg, az nem mondható nagy meglepetésnek.

Hollandiában elől nincs nagy meglepetés. Ahogy az lenni szokott a PSV és az Ajax gyűrik egymást a bajnoki cím elnyerésének érdekében. Jelenleg 46 pontjával, 5 pont az előnye a PSV-nek az Ajax-al szemben. A dobogó harmadik fokán az Az Alkmaar követi őket 38 ponttal. Negyedik a  Zwolle, és csak ötödik helyen találjuk a Feyenoordot.

Ebben a bajnokságban is kieső helyen találunk olyan csapatot, amelyik nem rég még a holland élmezőny stabil tagjának számított a Twente személyében. Igaz csak egyetlen pont választja el a még bent maradást jelentő helyek egyikétől.

Portugáliában minden úgy áll, ahogy a papír diktálta a bajnokság előtt. A Porto áll az élen 39 megszerzett pontjával és a Sporting követi őket, szintén 39 megszerzett ponttal. A dobogó alsó fokán itt a Benficát találjuk, akit a Braga követ.

Kieső helyen a két leggyengébb, az Estoril és a Setubal.

Svájcban sincs különösebb meglepetés. 40 ponttal első a Young Boys, második 38 pont mellett a Basel. Mögöttük hatalmas űr következik, hiszen a 3. helyen álló Zürich már 10 pontos hátránnyal ballag utánuk. Jelenleg itt a Sion áll kiesőhelyen.

Ukrajnában is minden a papírformának megfelelően alakul, hiszen a bajnokságot 42 ponttal a Sahtar Donyeck vezeti, második 39 ponttal a Dinamo Kijev. Talán annyit lehet meglepetésnek mondani, hogy nem a Zorya a harmadik, hanem a Vorszkla, akinek a hátránya az élen állóktól már 8 pont.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook