2018. december 15. - Valér

Európai futball bajnokságok félidőben 3. rész

2017. december 28. Szerző: Rózsa Misi
Az angolok kemény fickók. Ők bizony a bajnokságukban sem tartanak szünetet most, még december 30.-án is lesz mérkőzés a Premier Leauge küzdelmeiben.

 

Az élen 58 ponttal, 15 pontos előnnyel a másodikhoz képest a Manchester City csapata áll. Ráadásul 20 forduló alatt őrizte meg veretlenségét, 19 győzelme mellett egyetlen döntetlen rontja kicsit a képet. Második 43 ponttal a Manchester United, harmadik a Chelsea 42 pontjával. Negyedik a 38 pontos Liverpool, ötödik 37 megszerzett ponttal a Tottenham. És a nemzetközi szereplésről éppen leszoruló helyen a hatodik a 34 pontos Arsenal.

Kis csapatok állnak a kieső helyeken, itt találjuk most Gera Zoli egykori csapatát a West Brom csapatát is. De olyan szoros hátul is a mezőny, hogy akár egy győzelem által 5 helyet is előre lehet lépni onnan.

Az olasz pontvadászatban sincs szünet. Elől hatalmas a küzdelem. Jelenleg 45 ponttal a Napoli vezet, de 44 pontjával szorosan tapad rá a Juventus. Az őket üldöző Internek 40 pontja van. Negyedik 38 pont mellett a Roma, ötödik a 36 pontos Lazio, és EL selejtezőt érő hatodik helyen találjuk a Sampdoriát 37 ponttal.

Hátul is nagy a tülekedés, szoros a mezőny. Egyedül a bent maradás szempontjából a Benevento csapat látszik kilátástalan helyzetben, akinek a 18 lejátszott mérkőzése során, mindössze egyetlen pontot sikerült összehoznia.

Sógorainknál a Sturm Graz és a Salzburg gyilkolja egymást. A Sturm az első 44 pontja mellett, a Salzburg 43 ponttal követi. Mögöttük már kisebb űr van, mert a Rapid Wien csapatának csak 38 pontja van. Meglepetésre az Austria Wien jelenleg a középmezőnyben szerénykedik a 6. helyen a 12 csapatos bajnokságban.

A kieső helyen a St Pölten csapata áll, akinek nem lesz könnyű innen elmozdulnia, ha nem erősít rendesen a tavaszra.

Belgiumban ahogy az várható is volt, szokás szerint a Club Brugge áll az élen meggyőző fölénnyel. 53 pontja van. 21 mérkőzés után 17 győzelem mellett 2 döntetlen és 2 vereség a mérlege. Második a Charleroi 42 ponttal, utána jön az Anderlecht 40 ponttal.

Itt kieső helyen az Eupen csapata áll, de még van esélye elmozdulásra.

Csehországban a Plzen előnye igen nagy, 46 pontja van, míg az őt követő Slavia Praha csak 32 pontot kapart össze. Meglepetés, hogy 28 pontjával a Sparta Praha, csak az ötödik a bajnokságban.

A kieső helyen kis meglepetés, hogy ott találjuk az Ostravát. A Jihlava kiesőhelye nem nevezhető meglepőnek.

Ezzel sorozatunk véget is ér. Sok bajnokság áttekintése után nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy sok helyen nagyon izgalmas tavasz vár majd a szurkolókra.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook