2018. december 10. - Judit

Az év sportolói

2018. január 12. Szerző: Rózsa Misi
Idén 60. alkalommal adták át az év sportolója díjat az előző évben legjobban teljesítő sportolóknak. Hogy ki kaphassa meg ezt a jelentős elismerést, arról, mint mindig, most is 370 sportújságíró szavazott. A díjak átadására ünnepélyes keretek között került sor, amit az M4 élőben közvetített.

 

Nagy meglepetés azt hiszem nem érhetett senkit a győztesekkel kapcsolatban és nem is lehet vitás, hogy valóban azok kaphatták meg a legjobbnak járó elismerést, akik erre leginkább rászolgáltak teljesítményükkel.

Az év legjobb női sportolója az úszás magyar királynője, Hosszú Katinka lett. Elsöprő fölénnyel tudott nyerni Babos Tímea teniszező és Márton Anita atléta előtt.

Az év legjobb férfi sportolójának, szintén jelentős fölénnyel, Baji Balázs atlétát választották meg. Ő Szatmári András kardvívót és Liu Shaolin Sándort sikerült megelőzze.

Az év edzője díjat Shane Tusup vehette át, Hosszú Katinkával elért kiemelkedő eredményeikért. Itt neki Cseh Sándort a szolnoki vízilabdaedzőjét és Ambros Martínt a Győri Eto kézilbadás lányainak edzőjét sikerült megelőznie.

Az év legjobbja a hagyományos csapatsportokban a BL-t is megnyerő Győri Audi ETO KC női kézilabda csapata lett. Mögöttük végzett a Szolnoki Dózsa vízilabda csapata és a férfi kosárlabda válogatott.

Az év legjobb csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben a Tenisz csapatunk lett a Davis Kupa válogatott okán (Balázs Attila és Fucsovics Márton). Mögöttük végzett a férfi 400-as gyorsúszás váltónk (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd). Harmadik lett a női kajak négyes (Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta, Lucz Dóra).

Az év legjobb férfi labdarúgójának Nikolics Nemanja lett megválasztva. Mögötte végzett Gulácsi Péter és Davide Lanzafame.

Az év legjobb nő labdarúgójának választották meg Jakabfi Zsanettet. Ő Csiszár Henriettát és Vágó Fannyt tudta megelőzni itt.

Az év gólját a Ferencváros labdarúgója Joseph Paintsil szerezte.

Az MLSZ életműdíját Mészöly Kálmánnak ítélték.

MSÚSZ-MOB életműdíj Balczó Andráshoz került.

Az év legjobb fogyatékos női sportolója cím Krajnyák Zsuzsanna kerekesszékes vívóhoz került. Mögötte végzett Biacsi Bernadett atléta és Pap Bianka vívó.

Az év legjobb fogyatékos férfi sportolója Osváth Richárd kerekesszékes vívója lett. Mögötte Boronkay Péter triatlanozó és Velkey Ádám szervátültetett atléta végeztek.

Az év legjobb fogyatékosokkal foglalkozó edzője címet a kerekesszékes vívókkal foglalkozó Beliczay Sándor nyerte el. A szintén kerekesszékes vívókkal foglalkozó Feczer Viktor és a kajak-kenuban tevékenykedő Csamangó Attila és Győrfi Tamás előtt szerezte meg a legjobbnak járó címet.

Gratulálunk a bajnokainknak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook