2019. január 16. - Gusztáv

Evra rúgása

2017. november 3. Szerző: Szele Tamás
Hát hiszen mit csodálkozunk, mondaná egy elvakult rajongó, azért tartják a focistát, hogy rúgjon. Igen, csakhogy a mérkőzésen és a labdába, nem előtte és a szurkoló fejébe, mint Patrice Evra tette volt a Vitória Guimaraes-Marseille Európa Liga meccs előtt.Még azt sem mondhatjuk, hogy példátlan az eset, mert már fordult elő ilyesmi a sportág történetében – csak kínos.

 

Kínos a játékosnak, kínos a szurkolónak, és általában kínos a csapatnak is, hiszen nem így szerettek volna a címlapokra kerülni – de lássuk, mi történt végül is? Lényegében annyi, hogy a mérkőzés előtt a vendég franciák melegítettek, amikor egyre több vendégdrukker szivárgott a pálya szélére a lelátóról, miután egy alapos tűzijátékot rendeztek. Ment a szócsata a drukkerek és a futballisták között, amikor egyszer csak Evra egy fejre irányuló rúgással próbálta távol tartani az egyik drukkert. Majdnem tömegverekedés lett belőle, szerencsére a közbelépő renderők miatt a szurkolók visszamentek a lelátóra. No, de hát a pályán már ott voltak a játékvezetők is, látták, mi történt: ki is állították Evrát még a mérkőzés kezdete előtt, mint a huzat. Mármost ilyen esetben az a szabály, hogy a csapat akkor is tizenegy játékossal kezd, ha kezdés előtt kiállítanak valakit, de elveszíti egy cseréjét, hogy ne lehessen a bizonyára okkal kiállított játékost visszatenni a pályára pár perc múlva.

Nem ezért, de a Marseille végül kikapott 1:0-ra – sokkal érdekesebb a kérdés, miről vadulhatott meg ennyire Evra?

Nem tudjuk, de az edzője, Rudi Garcia nagyon élesen ítélte el a tettet:

„Pat gyakorlott, sőt, több mint gyakorlott játékos, nem lett volna szabad reagálnia. Nem szabad válaszolni a sértésekre, akármilyen aljasok is vagy akármilyen hihetetlenek – Patnek is meg kell tanulnia, hogyan őrizze meg a hidegvérét.”

Hát, úgy tűnik, sosem derül ki, mitől gerjedt ekkora haragra Evra – de mondom, volt már ilyen. Eric Cantona is látta már el a baját szurkolónak kung-fu rúgással, de játékosok is akaszkodtak már össze, például Patrick Vieira és Roy Keane, akik 2005-ben az Arsenal-Manchester United meccs előtt, a kivonulásnál estek egymásnak.

Van ilyen, sajnos.

Inkább a labdát tetszenének rúgni.

Ez ugyanis egy másik sport.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook