2022. január 21. - Ágnes

Extrém győzelem

2017. szeptember 5. Szerző: Szele Tamás
És újból arany, hölgyeim és uraim, újból magyar aranyérem született, lassan már várható a nemesfém értékének inflálódása is a budapesti tőzsdén, annyit hoznak haza a sportolóink: most éppen Poór Brigittát ünnepelhetjük, aki megnyerte az európai extrém tereptriatlon sorozat dániai döntőjét - ez egyben a szám Európa-bajnoksága is volt.

 

Megnyerte, mégpedig nem is akárhogyan. A terepsport.hu hírlevele szerint a magyar versenyző tartalékos úszással kezdett, mivel a tengerből 497 lépcső megmászásával lehetett elérni a kerékpárokat. A második számban egészen a második helyig jött fel, a futás során aztán utolsó riválisát, a végül a második helyen záró brit Nicole Walterst is megelőzte, s magabiztos előnnyel végzett az élen a világkupa-sorozatba is számító Mons Klint-i versenyen.
„Nagyon szeretem ezt a versenyt, minden pillanata izgalmas és különleges. Iszonyat nehéz az úszás utáni meredek lépcső, a kerékpáros pálya mindig tartogat meglepő fordulatokat és a terepfutás is csodálatos” - nyilatkozta a magyar sportoló, hozzátéve, hogy nagyon örül a győzelmének.
Poór Brigitta sorozatban harmadik vk-versenyét nyerte meg, miután az előző hetekben Lengyelországban és Németországban sem talált legyőzőre.
A végeredmények, részletesebben:
1. Poór Brigitta 3:01:31 óra
2. Nicole Walters (brit) 3:03:45 ó
3. Elizabeth Orchard (új-zélandi) 3:04:27 ó

De hát nyert a mi Brigittánk augusztus huszadikán a németországi versenyen is, augusztus tizennegyedikén a lengyelországin is – van egy olyan gyanúm, hogy ez a hölgy extrém tereptriatlonban egyszerűen verhetetlen.

Hajrá, Brigitta, hajrá magyar triatlonisták!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook