2019. március 25. - Irén, Írisz

Extrém győzelem

2017. szeptember 5. Szerző: Szele Tamás
És újból arany, hölgyeim és uraim, újból magyar aranyérem született, lassan már várható a nemesfém értékének inflálódása is a budapesti tőzsdén, annyit hoznak haza a sportolóink: most éppen Poór Brigittát ünnepelhetjük, aki megnyerte az európai extrém tereptriatlon sorozat dániai döntőjét - ez egyben a szám Európa-bajnoksága is volt.

 

Megnyerte, mégpedig nem is akárhogyan. A terepsport.hu hírlevele szerint a magyar versenyző tartalékos úszással kezdett, mivel a tengerből 497 lépcső megmászásával lehetett elérni a kerékpárokat. A második számban egészen a második helyig jött fel, a futás során aztán utolsó riválisát, a végül a második helyen záró brit Nicole Walterst is megelőzte, s magabiztos előnnyel végzett az élen a világkupa-sorozatba is számító Mons Klint-i versenyen.
„Nagyon szeretem ezt a versenyt, minden pillanata izgalmas és különleges. Iszonyat nehéz az úszás utáni meredek lépcső, a kerékpáros pálya mindig tartogat meglepő fordulatokat és a terepfutás is csodálatos” - nyilatkozta a magyar sportoló, hozzátéve, hogy nagyon örül a győzelmének.
Poór Brigitta sorozatban harmadik vk-versenyét nyerte meg, miután az előző hetekben Lengyelországban és Németországban sem talált legyőzőre.
A végeredmények, részletesebben:
1. Poór Brigitta 3:01:31 óra
2. Nicole Walters (brit) 3:03:45 ó
3. Elizabeth Orchard (új-zélandi) 3:04:27 ó

De hát nyert a mi Brigittánk augusztus huszadikán a németországi versenyen is, augusztus tizennegyedikén a lengyelországin is – van egy olyan gyanúm, hogy ez a hölgy extrém tereptriatlonban egyszerűen verhetetlen.

Hajrá, Brigitta, hajrá magyar triatlonisták!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook