2019. február 16. - Julianna, Lilla

Ez elment vadászni...

2018. május 12. Szerző: Szele Tamás
… ez meglőtte, ez hazavitte - tartja a gyermekmondóka, és most speciel tökéletesen érvényes a magyar sportlövészet világára is. Péni István elment éremre vadászni Fort Benningbe, és máris lőtt egy aranyat meg egy bronzot, amit haza is hoz. Szerencsére az érmeket nem kell sem megsütni, sem megenni – de lássuk, hogyan is szakadt a nyakába ez az éremeső?

 

Csütörtökön Péni István nagyszerű teljesítménnyel megnyerte a kisöbű szabadpuskások 3x40 lövéses versenyét a sportlövők egyesült államokbeli világkupáján, Fort Benningben.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint Péni a döntőben a térdelő testhelyzetet követően még a nyolcadik, és a fekvő után is csak a hetedik helyen állt, de aztán nagy hajrával megnyerte a versenyt.

Eredménye 451,4 kör, míg a második norvég Steffen Olsené 450,2. Az álló testhelyzet előtt a norvég még 7,4 körrel állt jobban Péninél. 

Az alapversenyben a végül harmadikként záró kínai Jang Hao-zsan és Péni egyaránt 1178 kört lőtt, előbbi 73, utóbbi 64 belső tízessel.

De ennyivel nem érte be: pénteken bronzérmet szerzett a légpuskások versenyében is! A döntő másik magyar érdekeltje, Sidi Péter negyedik lett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az alapversenyből Péni az első, Sidi a hetedik helyen került a fináléba. 

A versenyt a német Julian Justus nyerte. 

Hát kérem, ilyen az, ha Péni István vadászni megy – csodálatos eredmények várhatóak tőle, pályafutása csúcsait ostromolja most, hiszen épp a múlt héten került a világranglista első helyére két olimpiai versenyszámban is, légpuskában és kisöbű összetettben, ami vérmes reményekre jogosít fel minket Tokió kapcsán.

Napkeletről olimpiai érmek szagát fújja felénk a szél...

Gratulálunk, István, és várjuk, nagyon várjuk a további érmeket – Tokióból főleg!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook