2022. december 2. - Melinda, Vivien

Ezer mérföld egyedül

2016. július 19. Szerző: Szele Tamás
Avagy a hosszútávfutó magányossága, ahogy a régi kultuszregény címe mondaná – bár Örsi Anna teljesítményének nem sok köze van az irodalomhoz, annál több a terepfutáshoz. Árkon-bokron, hegyen-völgyön keresztül tör a cél felé, hajnaltól éjszakáig, vadleseken alszik, de teljesíti az 1600 kilométeres, mindennél nehezebb távot.

Létezik ugyanis egy terepverseny, az ISOMA amely 1000 mérföld (1610km) hosszú, és Csehországon, valamint Szlovákián keresztül halad. A versenyt elsősorban bringásoknak találtak ki, de  túrázva vagy futva is lehet teljesíteni. A lényeg, hogy saját erőből kell végigmenni az úton. 1610 röpke kilométerről van szó - Őrsi Anna jelenleg ezen az útvonalon kaptat. 

Már a távból is láthatjuk, hogy ez bizony eredetileg kerékpárverseny volt, de egy ideje futók is indulnak rajta. Igaz, hogy Örsi Anna teljesített már Németországban hatszáz kilométeres távot: de a mostani vállalkozása bizony majdnem háromszor ekkora távra szól. És talán nem is a legrendezettebb körülmények között kell teljesítenie – lássunk egy napi beszámolót erről (ugyanis a Magyar Túrasport és Terepfutó szövetség naponta beszámol a Facebookon Anna állapotáról a saját bejelentkezései alapján):

„2016.07.18. 20:00 Anna, reggel hatkor indult tovább a panzióból. Az Alacsony-Tátra északi előterénél jár. Délelőtt száraz volt a terep, viszont délben újra eleredt az eső. Mikor beszéltünk, éppen elállt, de úgy látta, hogy a környező hegyeken mindenhol esik. Délben talált egy Lidl áruházat, bevásárolt. Ma este már felment egy vadlesre, hogy ott aludjon, de az már foglalt volt. Egy madarász foglalta el. Útba igazította Annát, hogy merre talál egy másikat. Reméli, hogy azt még nem foglalta el senki. Ha jól értettem, Liptovi Hradnál járt. 60-65 km-t tett meg ma..A GPS készüléke teljesen beázott, ezért, ma nem tudta elküldeni a koordinátáit a rendezőknek. Jól van, de egyre fáradtabb, már nem bír reggel négykor elindulni. Többet kell pihenni és aludni. Számításai szerint 350 km-en belül van. Most szombat estére tervezi a célba érkezését. Félt, hogy a telefonja is lemerül, ezért csak keveset beszéltünk. Küldjetek még több SMS-t, és erőt neki, szüksége van rá.”

Én hajlandó volnék nagyobb összegbe is fogadni, hogy Anna minden megpróbáltatás dacára teljesíti a távot. De csak akkor, ha valóban mellette állunk,támogatjuk, drukkolunk neki. 

Hiszen már most is az élen halad.

Hajrá, Anna, tarts ki!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook