2019. január 16. - Gusztáv

Ezt elszúrtuk

2018. március 30. Szerző: Rózsa Misi
Az U17-es magyar válogatott nem játszott eddig rosszul az EB csoportköreiben. Szlovéniával ikszelni tudtunk, ami nagyon jó eredmény volt, és tovább tudtuk ezt javítani azzal, hogy megvertük román riválisainkat. Utána jött az utolsó mérkőzés Izrael ellen.

 

Izrael nagyon megverte Romániát, viszont alaposan kikapott Szlovéniától. Az utolsó mérkőzésnél már tudni lehetett, ha sikerülne Izraelt három góllal vernünk legalább, akkor akár a csoportelsőség is meg lehet számunkra, ami azonnali kijutást jelent az egyenes kieséses szakaszba. A kisebb arány ú győzelmünk, de már az iksz is elég lehetett volna ahhoz, hogy a második helyen végezzünk és a többi csoport állásának ismeretében az is biztos lett volna, hogy benne lettünk volna azok között, akik a második hellyel léphetnek tovább innen.

Mindenki úgy gondolta, hogy olyan feladat jön a magyar csapat számára, amit képességei alapján meg is tud majd könnyen oldani. Biztonsági játékot választottunk sajnos a ránk inkább jellemző támadójáték helyett és az első félidőben tartottuk is ezzel az izraelieket, bár volt, amikor már itt veszélyesen magunkra húztuk őket. Olykor hatalmas mázlijuk volt, hogy a kontránkat hárítani tudták. Több esetben is szerezhettünk volna gólt, de nem éltünk ennek a lehetőségével, igaz helyzet adódott az izraeli csapat előtt is nem kevés esetben.

A második félidőben kicsit fáradtan kezdett a csapat és amikor a védelmünk egyszer megingott, akkor egy védekezési hibából született öngóllal, az izraeliek megszerezték sajnos a vezetést ellenünk. Fordult is azonnal a mérkőzés képe, mert a támadás helyett, most már ők beálltak 10 emberrel védekezni és hiába jöttünk ekkor már többet előre, nem tudtunk rést találni masszív védekezésükben, így sajnos az egyenlítés nem jött össze.

Azzal, hogy vereséget szenvedtünk el Izrael ellen, ők léphettek fel a csoport második helyére és jutottak ezzel tovább, sajnos a magyar csapat meglepetésre, de búcsúzni kényszerült a harmadik helyen szégyenkezve. Az U17-es válogatott számára ezzel az EB szereplés sajnos véget ért, kiestünk, ami nagyon fáj és jelentős csalódást jelent.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook